‘Bjarne Riis mogelijk samen met profploeg’

vrijdag 4 oktober 2019 om 17:52
‘Bjarne Riis mogelijk samen met profploeg’

Bjarne Riis - foto: Cor Vos

Bjarne Riis droomt nog altijd van een terugkeer als manager bij een professionele wielerploeg. De Deen, die jarenlang aan het roer stond van CSC, Saxo Bank en Tinkoff en recenter van Virtu en Waoo, stapt mogelijk in bij een WorldTour- of ProContinentale formatie.

Overkoepelende organisatie Virtu Cycling Group, waarvan Riis een van de eigenaren is, heeft de jacht op een licentie voor een nieuwe profploeg opgegeven, zegt CEO Anders Gram Simonsen in de Deense krant Ekstra Bladet. “Ik kan er niet dieper op ingaan, behalve dat we geen vergunning zoeken.” Maar nog altijd lijkt de ambitie te bestaan om komend seizoen deel uit te maken van het professionele peloton: de WorldTour of het ProContinentale circuit.

“We denken nog steeds dat het zinvol is om volgend jaar een goede wielerploeg te hebben. We zijn op dit moment nog niet zover dat we kunnen vertellen waar we aan werken en hoe het gaat”, vertelt Simonsen, die ook niet kan bevestigen of er plannen zijn voor een overname van een bestaande ploeg. Simonsen laat niet het achterste van zijn tong zien in het interview, maar dat er achter de schermen iets speelt, klinkt wel door in zijn antwoorden.

Dimension Data
Tijdens het WK in Yorkshire deed het gerucht de ronde dat Riis op een of andere manier zou gaan samenwerken met Dimension Data, schrijft de krant. “Er zijn veel geruchten en in principe geven we daar geen commentaar op. Wel is zeker dat als we klaar zijn om iets aan te kondigen, we dat ook zullen doen. Het gevoel heerst nog altijd in de groep dat we volgend jaar een goede ploeg hebben. En het wordt geen continentale ploeg.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Polleke 4 oktober 2019 om 18:55

Gaat DD worden….dat gerucht is inmiddels niet meer in te dammen….

Romāns Vainšteins 4 oktober 2019 om 20:49

Laat maar terugkomen, het is gewoon een prima ploegleider.

Viktrodriguez 5 oktober 2019 om 08:13

Dit dus. Zover ik weet als ploegleider ook geen Bruyneel-esque zaken uitgevoerd, dus geen idee waarom we hem moeten weren. Sowieso, als je ploegleiders en andere staf wil gaan weren o.b.v. rennersverleden, dan kun je het profpeloton meteen opheffen.

leegloper 5 oktober 2019 om 09:32

En wat dacht je dan van zijn ploegleidersverleden? Daar is een heel onderzoek naar geweest in Denemarken en daarin komt hij nu niet bepaald schoon naar voren: https://www.trouw.nl/nieuws/deens-onderzoek-doping-wijdverbreid-in-ploeg-van-riis~bc061e99/

blix 4 oktober 2019 om 21:23

Zal z’n vrouw niet leuk vinden

Verweggistan 4 oktober 2019 om 21:44

Zou leuk zijn als hij 60% van de aandelen van DimensionData in handen zou krijgen.

SnellePelle 4 oktober 2019 om 23:29

Weer zo’n schuinsmarcheerder uit een verkeerd verleden die je eigenlijk uit de sport zou moeten bannen

jan jansen 4 oktober 2019 om 23:34

Met of zonder verkeerd verleden maakt niets uit, schuinmarcheren doen ze toch wel. Kijk maar naar het UCI.

eppie_steppie 5 oktober 2019 om 00:32

Tjee, deze bedrieger wil je er toch niet bij hebben? Veel fouter vind je ze niet. Wat een gekke sport is het toch…

A.M.M. Jonkers 5 oktober 2019 om 01:49

1 van de grootste dopingbedriegers terug in de wielerwereld…..?
Levenslang schorsen voor elke activiteit in de sport, zelfs “Mens, erger je niet”…….. Nooit maar dan ook NOOIT meer toelaten!

Headlines

Materiaalzone

Populair