BinckBank Tour pareert kritiek: “Zonder problemen groen licht gekregen”

woensdag 14 augustus 2019 om 20:32
BinckBank Tour pareert kritiek: “Zonder problemen groen licht gekregen”

foto: Cor Vos

De organisatie van de BinckBank Tour pareert de kritiek van enkele renners op de veiligheid van het parcours na de derde etappe naar Aalter. Voor de wedstrijd is zonder problemen groen licht gegeven door de UCI, liet zij weten aan Sporza. “Iedereen wist dat dit een ‘Flandrienroute’ is.

Vanuit het peloton zwol de kritiek aan op het parcours van de BinckBank Tour na afloop van de derde etappe met start en finish in het Belgische Aalter. Onder anderen Tim Declercq, Jos van Emden en Bob Jungels vinden de route onveilig door de soms smalle wegen en de vele bochten en wendden zich tot rennersvakbond CPA en wielerbond UCI. “Moeten we echt wachten tot er iets gebeurt voordat er wat verandert?”, vroeg Jungels zich af op social media.

“Men mag toch niet vergeten dat toen we destijds de verschillende parcoursen bekendgemaakt hebben, wij meegegeven hebben dat dit een ‘Flandrienroute’ is”, liet organisator Rob Discart vanavond weten aan Sporza. “Dat betekent dat je geconfronteerd wordt met smalle wegen, draaien en keren. Gevolgd door bredere wegen. Dat is ook zo het geval in de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke…”

‘Tiptop in orde’
Ook moest de organisatie op het laatste moment de route nog wijzigen, waardoor enkele smalle stroken werden toegevoegd. Discart benadrukt dat de organisatie zonder problemen groen licht kreeg van de UCI, die het parcours nog doorlichtte. “Alleen voor de individuele tijdrit van zaterdag moesten we wat schuiven. De rest bleek allemaal tiptop in orde. Wij vinden dat onze ritten, en dus ook die in Aalter, veilig zijn.”

“Let wel, ik heb begrip voor de kritiek van sommige renners. Na afloop van de koers heb ik Sam Bennett nog gevraagd of alles oké was en hij zag geen probleem. Het zal wel afhangen van individu tot individu wie dit een gevaarlijke omloop vond”, aldus Discart.

Dit artikel delen:

14 Reacties

west 14 augustus 2019 om 21:21

De UCI heeft nog nooit een parcours afgekeurd. Die keuring is puur om er voor te zorgen dat er überhaupt nog iemand een wedstrijd wil organiseren. Want zonder keuring ben je als groepje enthousiaste vrijwilligers gewoon knetteraansprakelijk.

Onie 14 augustus 2019 om 21:58

Parcours vond ik in vergelijking met sommige andere etappes of koersen nog niet onmogelijk. Gevoel van het peloton zal wel anders zijn. Kan mij niet voorstellen dat dit gevaarlijker is dan een haakse bocht in een sprintetappe op 200m van de finish wat in de Ronde van Zwitserland wel eens wil gebeuren.

Viktrodriguez 15 augustus 2019 om 11:02

Over dat laatste: het is inderdaad niet eens alleen een probleem van deze wedstrijd op zichzelf, maar een ontwikkeling die je al langer ziet op dit niveau. Zelfs in de grote rondes kom ik toch regelmatig sprintaankomsten tegen waarvan mijn wenkbrauwen fronsen en dat zijn echt niet alleen maar etappes in onze contreien, maar ook lokaal.

VerstandOpNul 14 augustus 2019 om 22:16

Sam Bennett vond het oke.. Niks aan ’t handje dus..

koos verrek 14 augustus 2019 om 22:36

Organisatie hebt gelijk. Fietsen moeten ze doen, niet zeure over paar bochtjes komop

SnellePelle 14 augustus 2019 om 23:33

Wat een sneue reactie…

Wheely 14 augustus 2019 om 22:47

Dr is vooral geen fuk aan. Wielrennen is gevaarlijk bij default maar laat het dan op zn minst boeiend zijn. Al verwacht ik dat daar morgen verandering in gaat komen.

djerkson 14 augustus 2019 om 23:02

Struisvogelpolitiek. Zucht…

Bazzz 15 augustus 2019 om 00:09

Ik ben het wel eens met Jos.
Ook stoer dat hij zo rechy voor zijn raap is op eigen boddm en er geen gras over laat groeien.
Dit parkoers kan je niet serieus nemen op wt-niveau

trickstuff 15 augustus 2019 om 06:04

Erg stoer en daadkrachtig inderdaad op Twitter. :|

Jean Dumas 15 augustus 2019 om 05:24

Baloise heeft de rit naar de kust, plus de Zottegemrit. Binck heeft de Vesten. Je kunt beter een Ronde van Nederland maken en de Belgische tak echt laten doorgroeien als Flandrienkoers.

xistnc 15 augustus 2019 om 11:23

Alllleeee?!?!

volvie 15 augustus 2019 om 12:27

pff, de wielrenners kunnen zelf ook risico uit de weg gaan. Zoals ietwat rustiger gaan rijden naar en in de ‘gevaarlijke stukken’. Als ze alleen maar hard rechtdoor op een breed stuk willen rijden is wielrennen op de baan altijd nog een optie..

Joachim Agostinho 15 augustus 2019 om 12:58

De afgelopen jaren een volwassen koers geweest, maar dit is echt naadje…
De interviewster van dienst deelt in de malaise, het wachten is tot ze relevante vragen gaat stellen zoals: wat eet je het liefst, wat is je lievelingskleur en heb je al een lief…?

Headlines

Materiaalzone

Populair