BinckBank Tour ontvangt grote namen aan de start
foto: Cor Vos
maandag 14 september 2020 om 18:59

BinckBank Tour ontvangt grote namen aan de start

De BinckBank Tour heeft een deel van de startlijst voor de editie van dit jaar bekendgemaakt. De Nederlands-Belgische rittenkoers uit de WorldTour kan van 29 september tot en met 3 oktober onder meer rekenen op Mathieu van der Poel, Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar, Mike Teunissen, Søren Kragh Andersen en Oliver Naesen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De deelname van Nederlands kampioen Van der Poel aan de BinckBank Tour  was nog een groot vraagteken. De kopman van Alpecin-Fenix leek zich aanvankelijk namelijk te richten op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, die samenvallen met de rittenkoers.

De BinckBank Tour profileert zich als de ‘ideale aanloop naar de eendagsklassiekers in oktober’ en dat is te merken aan de startlijst. Deceuninck-Quick-Step neemt onder meer Yves Lampaert en Zdeněk Štybar mee en Lotto Soudal rekent op Philippe Gilbert en John Degenkolb. De van een blessure herstelde Mike Teunissen is dan weer de kopman van Jumbo-Visma.

Ook de namen van Tourritwinnaar Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) en Oliver Naesen (vorig jaar ritwinnaar in de BinckBank Tour) zijn reed bevestigd.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
14 september 2020 19:54
Ja, dat zijn me nogal een hoop grote namen bij elkaar voor een World Tourwedstrijd zeg!

Serieus? Naesen, Stybar en Teunissen?
    14 september 2020 21:02
    Ik begrijp je cynisme heel goed en ook ik vind de kop enigszins misplaatst. Maar dit jaar is gewoon anders dan andere jaren: dat veel klassiekermannen liever hun geluk beproeven in Luik, vind ik niet meer dan logisch. Je mag deze startlijst niet vergelijken met die van eerdere jaren.
    15 september 2020 00:00
    Cochise heeft 100% gelijk, die titel slaat nergens op!
15 september 2020 07:23
Kleppers kiezen massaal voor BinckBank tour
15 september 2020 09:21
Is het al bekend of de beste Protour ploeg na dit jaar ook weer alle World Tour wedstrijden mag rijden? En dat dat mede een reden is dat Mathieu hier start...

Iemand een tussenstand van de huidige ranking?
    15 september 2020 11:24
    Ik dacht hetzelfde. De rankings zijn hier te vinden: https://www.uci.org/road/rankings.
    Arkea-Samsic op kop met Alpecin-Feniks in het kielzog en daarna heel lang niks...
    15 september 2020 12:19
    Dank!

    Het zou waardevol kunnen zijn als Wielerflits hier ons ook over update.
15 september 2020 10:41
Had Matje toch graag in Luik gezien dit jaar...

Reacties zijn gesloten.