Bilbao tweede in Tour of the Alps: “We hebben onze doelen bereikt”

vrijdag 23 april 2021 om 19:45
Bilbao tweede in Tour of the Alps: “We hebben onze doelen bereikt”

foto: Cor Vos

Pello Bilbao en Bahrain Victorious hebben tevreden de Tour of the Alps afgesloten. De Spanjaard won de vierde etappe naar Pieve di Bono en stelde vandaag zijn tweede plaats in het klassement veilig. Nu richt de 31-jarige renner zijn vizier op de Giro d’Italia.

“Na dit eindresultaat kunnen we alleen maar trots en tevreden zijn. Een rit winnen en het podium waren onze doelen en die hebben we allebei bereikt”, liet Bilbao naderhand via zijn ploeg weten. “Vandaag konden we alleen maar verdedigen in deze verraderlijke en risicovolle finale. We wilden proberen in de ontsnapping te komen om voor de etappezege te vechten, maar het was lastig.”

Met Hermann Pernsteiner had Bahrain Victorious toch een mannetje mee vooraan. “Pernsteiner was eens te meer geweldig in de ontsnapping. Ik kan mijn ploeggenoten alleen maar prijzen. Het was me een genoegen om samen met en vóór ze te rijden, en alles is eigenlijk goed gegaan. Het was een mooie ervaring en nu zijn we klaar voor de Giro.”

Op de juiste weg
Ploegleider Vladimir Miholjević zag zijn ploeg in goede vorm verkeerde. “Zoals we hier koersten, zouden we eigenlijk in alle wedstrijden willen rijden. De emoties na de etappezege van Pello, daar hebben we hard voor gewerkt. De wijze waarop hij won was ongelooflijk. Hij was moedig genoeg om op iedereen indruk te maken, op andere renners, de fans, zijn ploeg en de staf.”

“We zijn tevreden, maar we zijn er bovenal van overtuigd dat we op de juiste weg zijn voor de Giro d’Italia”, aldus de oud-renner van onder meer Alessio en Liquigas.

Dit artikel delen:

5 Reacties

arjenzvob 23 april 2021 om 20:06

En nu de vraag. Hij of Landa de kopman? Eerder werd gecommuniceerd dat Landa het zal zijn, maar je kunt deze vorm niet verloochenen.

0
Romāns Vainšteins 23 april 2021 om 20:13

Die hoeven elkaar niet in de weg te rijden, Basken onderling en ook bij Astana al samen., ik denk dat ze aan kracht winnen samen en schaar hen op gelijke voet onder de pretendenten.

0
Wheely 23 april 2021 om 22:04

Bilbao heeft op mij een streepje voor, sneller aan de meet en betere tijdrit ook. Vorig jaar ook zo goed in de Giro direct na een zware Tour. Maar inderdaad prima Baskische tandem.

0
lampje 24 april 2021 om 07:47

Landa onbetwist kopman, Pello mist wel wat in de zwaardere bergritten. Maar hij zou zomaar eens kunnen verrassen gezien zijn vorm.

0
Romāns Vainšteins 24 april 2021 om 08:00

Net nog even het giro parcours doorgescand en tot aan de Zoncolan sowieso lijkt het me absoluut mogelijk om de beide heren er nog goed voor te hebben staan in het ak en zou ik die primaire taak ook aan het team meegeven. Vanaf dat moment met 2 sterke renners in een niet tot de puntjes bezette giro maak je dan 2,5 x kans ipv 2 om die ronde te gaan winnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone