BikeExchange schuift Hamilton en Matthews naar voren in Vuelta

dinsdag 27 juli 2021 om 16:39
BikeExchange schuift Hamilton en Matthews naar voren in Vuelta

foto: Cor Vos

Lucas Hamilton krijgt de kans om zich in de aankomende Vuelta a España te tonen als kopman. Dat vertelt Brent Copeland, de algemeen directeur van Team BikeExchange. De Australiër, die na het vertrek van Adam Yates is opgeschoven in de hiërarchie van de Australische ploeg, moest afstappen in de Tour de France.

“We hopen op een mooie Vuelta a España”, kijkt Copeland vooruit in gesprek met Tuttobiciweb. “We zullen veel aandacht schenken aan Lucas. Hij is een groot talent en heeft zin om wraak te nemen na een ongelukkig Tour. Daarnaast mikken we met Michael Matthews op ritzeges. We moeten nog even kijken of Esteban Chaves start, daarvoor kijken we eerst hoe hij van de Olympische Spelen terugkomt.”

Copeland laat weten dat talentvolle Italiaanse renners als Alexander Konychev en Kevin Colleoni niet op de planning staan voor de Vuelta. “Voor Colleoni denken we dat het te vroeg is om hem een ronde van drie weken te laten rijden”, vertelt de manager. “Hij heeft wel een geweldige motor, maar die moet rustig gebracht worden. Beide renners zullen volgend jaar debuteren in een grote ronde.”

Fout gemaakt in Tour de France
Het seizoen van BikeExchange valt tot nu toe tegen, vindt Copeland. Hij ziet de ritzege van Simon Yates in de Giro d’Italia als hoogtepunt, maar vindt dat er nog een grote overwinning ontbreekt. Ook de Tour viel niet mee. “Daar hebben we een fout gemaakt, moet ik eerlijk zeggen. We gaan onderzoeken wat er mis is gegaan, maar we moeten toegeven dat zowel juni als juli negatieve maanden waren”, legt hij uit.

“We behaalden een tweede, een derde en een vierde plaats in de rituitslagen, en we werden tweede in het puntenklassement met Matthews. Maar we begonnen met een ploeg die in staat was tot meer. Ons doel was namelijk om twee etappes te winnen”, aldus Copeland.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Nul verstand 27 juli 2021 om 16:51

hmmm, ze gaan hetzelfde, mislukte recept proberen als in de Tour. Zo goed is deze ploeg ook trouwens niet meer.

Rawolf 27 juli 2021 om 17:00

Dezelfde kopmannrn als in de tour dus

Sagan=hulk 27 juli 2021 om 17:12

Matthews valt wel tegen dit jaar.

Rawolf 27 juli 2021 om 17:25

De zoveelste die tegenvalt na verlaten Team DSM ;)

Ab Normaal 27 juli 2021 om 17:56

Matthews valt altijd tegen.

Pathieu van der Moel 27 juli 2021 om 20:36

Vond Matthews niet eens zo slecht hoor. In massasprints weet je dat hij niet meer bij de beste 5 zit, en in de overgangsritten heeft hij het nog wel redelijk gedaan. Niet zoals bijv. Colbreli, maar wel voldoende. Met de mindere concurrentie in de Vuelta verwacht ik een prima resultaat van hem

Pathieu van der Moel 27 juli 2021 om 20:37

Ik doelde op de Tour voor als je dat nog niet doorhad ;)

Murcia 27 juli 2021 om 17:55

Copeland weet de oorzaak al lang, ze hebben aanmerkelijk minder te besteden en dat werkt door naar de uitslagen omdat de groep toppers aanmerkelijk smaller is geworden. Chavez heeft het dit jaar eigenlijk goed gedaan maar vertrekt ook nog en alle druk komt dan te liggen op Bling en Yates. Die laatste was goed in the Alps en wint nog een Giro-etappe + Top 3 AK maar Matthews wint gewoon al een paar jaar vrij weinig. Mezgec constant maar ook geen veelwinnaar en Jansen als voorjaars aanwinst heeft een rampjaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair