Betrapte Bresciani beschikbaar voor Bardiani-CSF na korte schorsing

Door , zondag 17 december 2017 om 09:21

foto: Sirotti (archief)

Michael Bresciani maakt in 2018 gewoon deel uit van Bardiani-CSF. Dat maakte de Italiaanse ploeg met trots bekend op haar website. De 22-jarige Italiaan werd op het Italiaans kampioenschap betrapt op het vochtafdrijvende middel Furosemide, waarna de UCI een onderzoek instelde.


De jonge Italiaan werd afgelopen zomer na de twee dopinggevallen van Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni binnengehaald door Bardiani. In oktober werd bekend dat uitgerekend Bresciani in zijn allereerste wedstrijd namens zijn nieuwe werkgever – het Italiaans kampioenschap – positief testte.

Inmiddels heeft de UCI duidelijkheid verschaft. Bresciani kreeg een schorsing van twee maanden omdat hij geen intentie had om het middel te misbruiken. De schorsing heeft hij al uitgezeten, dus mag hij vanaf komend seizoen weer koersen. “Een consequente beslissing die de renner volledig vrijspreekt van beschuldigingen van het schenden van antidopingregels”, aldus Bardiani-CSF, dat scherpe eisen stelt aan renners met een dopingverleden in de ploeg. “De uitleg van de UCI bewijst dat Bresciani geen enkele interne regel heeft overtreden.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

ssj 17 december 2017 om 09:54

“Een consequente beslissing die de renner volledig vrijspreekt van beschuldigingen van het schenden van antidopingregels”

Waar kreeg hij die schorsing dan voor? Of creëert Bardani een eigen waarheid?

Sebas 17 december 2017 om 10:20

Dat wordt dan een schadeclaim? Of een publieke naamzuivering? Vreemd statement van Bardiani. Waarom verschaft WF niet iets meer duidelijkheid rondom dit soort zaken? Denk dat de lezer dat erg zou waarderen.

Edit: dit is al duidelijker

wielrenner 17 december 2017 om 11:04

Tsja Bardiani,dat is nog eens iets om trots op te zijn. Lang leve de UCI!

west 17 december 2017 om 11:45

Ik lees overal alleen maar berichtjes over de voorkeursbehandeling die Sky zogenaamd krijgt van de UCI, maar misschien is dit wel hoe de regelgeving (dwz zwak en niet te handhaven) nou eenmaal is? Misschien moet men het dan daar over hebben in plaats van de meest waanzinnige complottheorieen te verzinnen.

De regelgeving rondom de middelen die niet als "echte" doping worden aangeduid is zo open voor interpretatie dat het moeilijk is om tot een veroordeling te komen. Als Bardiani dit blijkbaar prima vind dan is dit wat er gerechtelijk mogelijk is. Het moeten de ploegen zijn die een ethische afweging moeten maken. Lotto Jumbo heeft daar een mening over, Bardiani en Sky blijkbaar ook. Dat wisten we natuurlijk al van Bardiani toen ze de mpcc verlieten toen het hun niet uit kwam. Het zijn allemaal bedrijven met een doelstelling en een winstoogmerk die, net als hun werknemers, de grenzen van het toelaatbare bewandelen

skylimit 17 december 2017 om 14:24

Aha.. de oplossing voor Froome en UCI staat in dit artikel: Een schorsing van 2 maanden omdat Froome niet de intentie had het middel te misbruiken. Een beetje vreemd iemand schorsen die in weze niets verkeerds heeft gedaan, niet de intentie had. Mooi toch regelgeving en regeluitleg.

schipperaar 17 december 2017 om 15:02

Weer zo’n geval van medicijnen die voor mensen zijn bedoeld die vocht vast houden, wielrenners verdrijven vocht door veel te zweten en misschien zou iets matiger drinken ook een oplossing zijn, sommigen drinken al een liter/kilo voor de koers begint.

the student 17 december 2017 om 20:23

Was dit niet die jongen met het fantastische verhaal dat zijn moeder die zijn boterhammetjes smeerde misschien een van haar plaspillen had geplet op zijn bord?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.