Betancur toont Giro-vorm met ritzege in Asturië

Betancur toont Giro-vorm met ritzege in Asturië

foto: Sirotti

zondag 1 mei 2016 om 16:34

Carlos Betancur heeft de tweede etappe van de Vuelta Asturias op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Movistar kwam als eerste over de meet na 188 kilometer koers. Fabricio Ferrari werd tweede. Hugh Carthy behoudt de leiding in het klassement.

Movistar probeerde de wedstrijd al in een vroeg stadium hard te maken. Imanol Erviti trok ten aanval en kreeg Paolo Ciavatta (d’Amico-Bottecchia) in zijn wiel mee. De Spaans-Italiaanse tandem werd echter snel weer opgeslokt. Na hen ontsnapte een nieuwe groep met daarbij Movistar-renner Marc Soler als grootste naam. Carlos Betancur was ook mee, maar hij loste door een lekke band. De overgebleven zeven pakten een tweetal minuten.

Caja Rural-Seguros RGA nam het heft in handen in het peloton. Soler en Sergio Higuita (Manzana-Postobon) waren de sterksten op kop en ontdeden zich van hun medevluchters, maar konden het peloton niet lang voorblijven. Higuita’s ploeg toonde zich agressief en viel aan met drie renners, maar dat stond de groene bridage uit Spanje niet toe.

Op de laatste Alto de Carabanzo ontdeden Carlos Betancur en Fabricio Ferrari zich van de groep met prominenten, waarna Betancur het afmaakte in de straten van Pola de Lena.

Dit artikel delen:

5 Reacties

123poetertjes 1 mei 2016 om 17:32

Zo zie je maar: vet talent komt altijd bovendrijven. Wordt een leuke Giro, daar was hij vorig jaar al niet eens zo slecht.

zipp404 1 mei 2016 om 18:09

Volgens mij heeft hij nog een big Mac menu in zijn wangen zitten wanneer deze foto gemaakt is, is te hopen voor hem dat hij in de Giro op gewicht is, dan kan hij zeker een rol spelen voor de ploeg/ etappe winst. Die kilo’s gaan tellen na de eerste 2 weken..

Geraint 1 mei 2016 om 19:36

Valverde is er al niet meer gerust in. Carlos zal zo braaf niet zijn als Nairo.

wakkie 1 mei 2016 om 22:04

Het is haast onmogelijk dat hij nu nog kilo’s gaat bijkomen. Bij Movistar wordt er ernstig gewerkt lijkt me en hij gaat de Giro rijden. Over een maandje of 3 is het Carlos -7kg tov nu.

Olierook 2 mei 2016 om 10:55

@zipp404
Dit moet een oudere foto zijn. Zie hier foto van hem nadat hij etappe in Vuelta a Castilla y Leon won. Hij staat veel strakker: https://twitter.com/Movistar_Team/status/721006520696193025/photo/1

Headlines

Materiaalzone

Populair