Betancur: ”Ik ben erop gebrand de Tour te rijden”

zondag 8 december 2013 om 11:29
Carlos Betancur

foto: Sirotti

Carlos Betancur was vorig seizoen een van de revelaties binnen de WorldTour. De 24-jarige Colombiaan reed in de kleuren van AG2R-La Mondiale naar onder meer een vijfde plaats in de Ronde van Italië, en presteerde bovendien sterk in de Ardennenklassiekers. Tegenover Revista Mundo Ciclisto kijkt de klimmer terug op afgelopen seizoen, en blikt vooruit naar 2014.

Ondanks een slechte tweede seizoenshelft, waarin Betancur geen resultaten meer wist te boeken, is de Colombiaan tevreden over zijn eerste seizoen op het hoogste niveau. ”De balans is erg positief. Ik ben tevreden met mijn resultaten. Het is jammer dat ik na de Giro geen resultaten meer kon rijden, maar het is niet evident voor een jonge renner om het hele jaar in vorm te zijn.”

De ex-winnaar van de Girobio zal zijn seizoen, net als dit jaar, beginnen in Argentinië. ”Ik begin mijn seizoen met de Tour de San Luis, waarna ik de Ronde van het Baskenland zal rijden om vervolgens de klassiekers te betwisten. Ik hou erg van deze wedstrijden. Ze zijn me op het lijf geschreven. In aanloop naar de Tour rijd ik enkel nog de Ronde van Romandië, en zal ik vooral in Colombia mijn voorbereiding afwerken.”

De Ronde van Frankrijk zal dus in 2014 het hoofddoel worden voor Betancur. ”Ik ben erop gebrand om de Tour te rijden. Ik heb inmiddels de Giro en Vuelta betwist, maar de Tour blijft onbekend terrein voor mij. Ik heb inmiddels met het team gesproken over mijn deelname, en ze hebben me groen licht gegeven”, aldus Betancur.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair