Bert Van Lerberghe verruilt Cofidis voor Deceuninck-Quick-Step

zaterdag 3 augustus 2019 om 11:51
Bert Van Lerberghe verruilt Cofidis voor Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Bert Van Lerberghe is vanaf komend seizoen wielrenner voor Deceuninck-Quick-Step. De 26-jarige Belg – die nu nog uitkomt voor het Franse Cofidis – tekent een contract voor twee seizoenen bij de ploeg van manager Patrick Lefevere.

Eerder wisten wel al de interesse te melden van de Belgische WorldTour-formatie, maar nu is de overgang definitief afgerond. Van Lerberghe is bezig aan zijn tweede seizoen bij Cofidis, maar zal volgend jaar voor het eerst uitkomen voor een WorldTour-ploeg. “Ik ben heel erg blij met mijn transfer”, zo vertelt de Belg.

“Deceuninck-Quick-Step is een van de beste ploegen ter wereld. Ik denk dat ik mijn nieuwe ploeggenoten kan helpen in de sprints, maar ook tijdens de klassiekers. Ik voel dat ik nog veel kan groeien. Vorig jaar ging het allemaal niet zo goed vanwege een virus, maar ik voel me nu weer sterk genoeg”, aldus de trouwe knecht.

Nieuwe namen 
Van Lerberghe – die in het verleden eveneens reed voor Topsport Vlaanderen-Baloise – zal bij zijn nieuwe ploeg onder meer Stijn Steels tegenkomen. Eerder gaven we al de transfer van de 29-jarige Kempenaar. Bovendien zal Deceuninck-Quick-Step Samuel Gaze en Jannik Steimle testen als stagiairs.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Fassa Bortolo 3 augustus 2019 om 12:13

Ze moeten natuurlijk ook wel een beetje Belgisch blijven

koos1 3 augustus 2019 om 12:20

Een prima knecht voor in de voorjaarskoersen. Waar waarschijnlijk met Viviani, Gilbert en Mas toppers vertrekken tot nu toe nog vooral voorjaarsknechten nieuw in de ploeg. Benieuwd of er nog transfers van nieuwe (semi)kopmannen gaan komen (voor de rondes), of zal het nog meer alles op het Voorjaar en Alaphilippe zijn?

zipp404 3 augustus 2019 om 12:48

Zal toch ook nog wel een renner bij komen “om mee te oogsten?” Nu vooral ondersteunende renners + jong talent (stage)

04398 3 augustus 2019 om 13:16

Zal nog wel een rappe voorjaarsman bij komen ze missen nu vooral iemand die het in een uitgedunde sprint kan afmaken, ik zie Asgreen, Lampeart of Stybar geen sprint van een man of 20 winnen.

Random wielerliefhebber. 3 augustus 2019 om 13:45

Asgreen is wel snel, die kan sowieso alles.

den OPQS 3 augustus 2019 om 14:03

en stybar ook na een lastige koers

Samlambeej 3 augustus 2019 om 14:13

Klopt Van Aert en Van Avermaet als hij wat meer in het wiel kan zitten.

Samlambeej 3 augustus 2019 om 14:08

Zijn da nie teveel 'Melkers' in 1 ploeg? Op Debusschere na ver 't ganse 'Melkerie trainingsgroepje' bij Deceuninck nu.

Voor d'Ollanders: Wanneer een West-Vlaming tegen u zegt: "nie melkn eh" of "stop ki me melkn" wil hij zeggen dat je moet ophouden met zeuren en uitvluchten zoeken.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone