Twee stagiairs voegen zich bij Deceuninck-Quick Step

vrijdag 2 augustus 2019 om 15:29
Twee stagiairs voegen zich bij Deceuninck-Quick Step

foto: Cor Vos

Jannik Steimle en Samuel Gaze koersen dit najaar als stagiairs bij Deceuninck-Quick Step. Voor Steimle is dit een beloning voor zijn sterke wegseizoen, waarin hij onlangs nog twee etappes won in de Tour of Austria. Gaze is tweevoudig wereldkampioen bij de beloften op de mountainbike.

“Dit kwam als een verrassing voor me. Ik was aan het trainen toen mijn telefoon ging. Het betrof een uitnodiging van Deceuninck-Quick Step”, reageerde Steimle (23). Op dit moment is de Duitser aan zijn tweede seizoen bezig bij het continentale Vorarlberg Santic. Hij wist dit jaar al zes keer te winnen. “Na de Tour of Austria had ik een mooie, maar ook stressvolle tijd waarin ik al sprak met veel ploegen, wat compleet nieuw is voor me.”

“Ik besloot voor een stage bij Deceuninck-Quick Step te kiezen, waarmee een droom uitkomt. Als wielrenner droomt negentig procent van het peloton ervan te koersen in het beroemde blauwe tenue en ik kijk ernaar uit om met de ploeg te koersen, hard te werken en te laten zien wat ik kan”, aldus Steimle, die zich vooral als een klassieke renner ziet. “Ik heb zware wedstrijden nodig met veel omhoog en omlaag. Ik kan sprinten, maar niet in een grote groep.”

Samuel Gaze
Gaze is afkomstig uit een volledig andere discipline, namelijk de crosscountry. Daarin rijdt hij voor Specialized Racing, dezelfde fietsenconstructeur als Deceuninck-Quick Step. Bij de beloften was de eveneens 23-jarige Nieuw-Zeelander al tweemaal wereldkampioen mountainbike en nu mag hij het op de weg proberen bij de ploeg van Patrick Lefevere. “Ik zie mezelf als een rouleur en mijn wens is om ooit enkele grote resultaten te boeken in de klassiekers.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

HoofdIsVrij 2 augustus 2019 om 15:35

Wow, Sam Gaze is wel een grote verrassing zeg! Versloeg vorige jaar nog Schurter in een MTB WB wedstrijd. Dit jaar volgens mij overtraind/geblesseerd na de Cape Epic. Maar wel super talentvol.

0
Samlambeej 2 augustus 2019 om 15:45

Van de ene blessure in de andere.

0
greeny 2 augustus 2019 om 15:37

gaze durft niet verder tegen matje te rijden komende 2 weekenden?

0
Samlambeej 2 augustus 2019 om 15:45

http://www.cyclingnews.com/races/uci-mtb-world-cup-xco-2-nove-mesto-na-morave-2018/short-track/results/

Won in een rechtstreeks shorttrack-duel met Matje en heeft eveneens 1 World Cup-zege.

0
HoofdIsVrij 2 augustus 2019 om 15:46

Gaze ligt al sinds de Cape Epic in de lappenmand dit seizoen. Won in 2018, zoals Samlambeej ook al aangeeft, al wel van MvdP (bijvoorbeeld in de WB te Stellenbosch waar MvdP op een minuut 4de werd).

0
greeny 2 augustus 2019 om 16:35

hoef je mij niet te vertellen, ik weet die zege nog goed. was sterk staaltje fietsen. vroeg me eigenlijk meer af of ie nog wel gaat mtben dit seizoen of alleen nog bij DQS fietst dit najaar?

0
Samlambeej 2 augustus 2019 om 15:43

Sam Gaze?? Das een powerhouse! Kan leuk worden.

0
Hollow Knight 2 augustus 2019 om 15:46

23 is toch al oud om prof te worden tegenwoordig. Waarom zo lang wachten? Ik denk niet dat het aan hun resultaten ligt.

0
Verweggistan 2 augustus 2019 om 15:48

Goede renners weer bij quickstep.

0
GreenDay 2 augustus 2019 om 16:00

Nou, daar hebben ze weer een goede slag mee geslaan. Beiden 23 jaar, dus wellicht hangt er veel van die stage af.

0
chiller87 3 augustus 2019 om 09:05

Als gaze zich kan ontwikkelen zie ik hem in de toekomst meedoen voor winst in ronde van Vlaanderen en Amstel. Heeft de beste sprint van de mtbers .

0

Headlines

Populair

Materiaalzone