Bert-Jan Lindeman en Robert Power laatste aanwinsten Qhubeka ASSOS

dinsdag 8 december 2020 om 13:56
Bert-Jan Lindeman en Robert Power laatste aanwinsten Qhubeka ASSOS

foto: Cor Vos

Bert-Jan Lindeman zal volgend seizoen uitkomen voor Qhubeka ASSOS. De 31-jarige Nederlander moest op zoek naar een nieuwe ploeg, nadat Jumbo-Visma besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen. Qhubeka ASSOS heeft ook Robert Power aangetrokken voor komend seizoen en is definitief klaar op de transfermarkt.

Lindeman kwam sinds 2015 uit voor Jumbo-Visma, maar zal volgend jaar dus voor een Zuid-Afrikaans team koersen. “Ik kijk ernaar uit om in de kleuren van Team Qhubeka ASSOS te rijden”, zo laat hij weten in een persbericht. “Ik was na zes jaar echt wel toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving.”

“Ik hoop mijn kennis over te dragen en ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om mijn horizon te verbreden. Ik wil de volgende stap zetten.” Sportief manager Lars Michaelsen verwacht veel van Lindeman. “Hij heeft zeven grote rondes gereden en bijna alle klassiekers betwist. Hij is een solide sprinter, goede klimmer en beschikt over enorm veel ervaring.”

“Ik heb begrepen dat hij ontzettend loyaal is en een teamplayer”, aldus ex-prof Michaelsen. Lindeman won in zijn carrière al eens de Tour de l’Ain en een etappe in de Vuelta a España. Dit jaar werd hij nog achtste in Dwars door het Hageland en mocht hij na afloop van Milaan-San Remo de overwinning van zijn ploeggenoot Wout van Aert vieren.

Robert Power – foto: Cor Vos

Robert Power 
Qhubeka ASSOS is er ook in geslaagd om de 25-jarige Robert Power aan te trekken. De Australische klimmer was al op zoek naar een nieuwe werkgever, na het niet verlengen van zijn contract bij Team Sunweb. Power, die enkele jaren geleden nog te boek stond als een toptalent, kijkt nu al uit naar volgend seizoen.

“Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met mijn nieuwe ploeggenoten en stafleden. Dit is een geweldige match en ik wil volgend jaar gewoon zo goed mogelijk presteren.” Qhubeka ASSOS begint volgend jaar dus met 27 renners aan het nieuwe seizoen. Met Giacomo Nizzolo, Fabio Aru, Domenico Pozzovivo en Victor Campenaerts beschikt de ploeg over enkele grote namen.

Selectie flag-za Team Qhubeka ASSOS voor 2021 
flag-be Sander Armée
flag-it Fabio Aru
flag-es Carlos Barbero
flag-us Sean Bennett
flag-nz Connor Brown
flag-be Victor Campenaerts
flag-be Dimitri Claeys
flag-au Simon Clarke
flag-za Nicholas Dlamini
flag-ch Kilian Frankiny
flag-at Michael Gogl
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-co Sergio Henao
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-it Matteo Pelucchi
flag-au Robert Power
flag-it Domenico Pozzovivo
flag-ch Mauro Schmid
flag-dk Andreas Stokbro
flag-au Dylan Sunderland
flag-gb Harry Tanfield
flag-cz Karel Vacek
flag-dk Emil Vinjebo
flag-de Max Walscheid
flag-pl Łukasz Wiśniowski

Dit artikel delen:

36 Reacties

Vinyakke 8 december 2020 om 14:01

Hihi, gewoon echt gegrabbeld naar wat er nog beschikbaar was. Wel begrijpelijk maar niet echt ideaal natuurlijk. Ben benieuwd of ze dit zooitje ongeregeld nog in 2021 op 1 lijn krijgen…

0
xistnc 8 december 2020 om 15:21

Maar eigenlijk best goed gegrabbeld, binnen de mogelijkheden die er kennelijk zijn.

0
Roy van den Busken 8 december 2020 om 14:03

Goede renners! Power kan nog wel eens voor een uitschieter zorgen. Lindeman is prima om de groep te hebben

0
Murcia 8 december 2020 om 14:11

Lindeman is een knecht voor alle terreinen en hoewel ik het doorselecteren bij TJV begreep kan hij wel degelijk bij een World Tour ploeg van waarde zijn. Power heeft zijn belofte nooit echt kunnen inlossen.

0
Sephiroth 8 december 2020 om 14:15

geen slechte aanwinsten.. maar Lindeman een solide sprinter noemen… dat is wel grappig :)

Voor de rest wel blij dat die twee onderdak hebben gevonden op WT niveau

0
Dario Koelkast 8 december 2020 om 15:23

Solide klopt denk ik wel, je weet op voorhand wat je kan verwachten, iemand die niet echt kan sprinten

0
Duh 8 december 2020 om 14:25

Zelfs Qhubeka Assos nu al vol…
Gaat lastig worden voor de Mihkel Räim’s van dit seizoen.

Tijd voor een poll, welke renner op zoek naar een contract gun je het meest een WT/PT contract?

0
Lance4eva 8 december 2020 om 19:12

Campenae…

O wacht.

0
Pizzi 8 december 2020 om 14:27

Mooi voor Lindeman! Heeft natuurlijk ervaring met een jaar op een lager niveau fietsen: 2014, terug naar Rabobank Development Team, nadat Vacansoleil ermee stopte. Moest ‘ie zich opnieuw bewijzen en dat deed ‘ie. Fijn voor ‘m dat dat nu niet opnieuw gebeurt.

0
hartstikkebedankt 8 december 2020 om 14:31

27 renners is dat het echt? Of gaan Wyss en Thomson nog verlengd worden?

0
Rawolf 8 december 2020 om 14:46

Thomson heeft al aangekondigd met pensioen te gaan.

0
LB108 8 december 2020 om 15:16

Zo maak je dus een ploeg met al de WT renners die nergens meer terecht konden

0
Chaba 8 december 2020 om 15:25

Zo fiets Lindeman toch nog een mooie carrière bij elkaar als prof.

0
Dayer Quintana 8 december 2020 om 15:37

Degelijke aanwinsten. Robert Power kende eigenlijk nog wel een aanvaardbaar seizoen en was toch echt een absolute topper bij de beloften. Pas 25 jaar, het was zonde geweest mocht er geen enkele ploeg hem meer een kans gegeven hebben. Lindeman valt op verschillende terreinen in te zetten.

Wel vreemd dat o.a. Juan Sebastian Molano nog contract zit. Was toch een prima 2de optie geweest in de sprints na Giacomo Nizzolo?

0
David Janssens 8 december 2020 om 15:47

Mooi voor Lindeman dat hij nog onderdak is! En ik denk dat hij zeker wel van waarde voor het team kan zijn, bovendien krijgt hij hier waarschijnlijk meer vrijheid dan bij Jumbo.
Voor wat betreft het team: met 2 Zuid Afrikanen op 27 renners kun je beter van een vreemdelingenlegioen spreken dan van een Zuid Afrikaanse ploeg. Het wordt een mooie uitdaging voor de ploegleiding om hier een echt team van de maken! Maar als die missie slaagt kunnen ze best nog verrassend uit de hoek gaan komen, er zit talent in de groep en een aantal renners zal door hun last minute contract begrepen hebben dat ze hun laatste kans hebben gekregen om zich te bewijzen.

0
josi 8 december 2020 om 15:51

Mooi voor Lindeman dat hij toch nog in een WT-ploeg terecht kan. Bij een ploeg als Qhubeka is de kans waarschijnlijk groter dat hij af en toe eens wat vrijheid krijgt en met een mooi resultaat op de proppen kan komen.

0
Witte Trui 8 december 2020 om 15:51

toch jammer om te zien dat er nauwelijks plek is voor renners van het Afrikaanse continent in deze ploeg. Er had toch – zeker met de koerswijziging – wat meer in moeten zitten?

0
Jungle Man 8 december 2020 om 15:53

Blijf het jammer vinden dat we Lindeman afgelopen jaar niet in een grand tour hebben kunnen zien. Goed dat ie onderdak in een team op het hoogste niveau heeft kunnen vinden. Hoewel bij dit team nagenoeg niemand beter is gaan presteren.

0
Koersmaniak 8 december 2020 om 15:57

Er wordt vaak gezegd dat deze ploeg het kneusje van de de WT is, maar ik vind deze ploeg niet onderdoen voor Cofidis en Wanty.
Voor zo een last-minute ploeg te zijn is de selectie ook vrij goed voor de verschillende soorten wedstrijden.
Het is bijvoorbeeld niet dat ze 7 c-sprinters hebben zoals andere ploegen.

0
David Janssens 8 december 2020 om 22:21

+1!

0
Bikeage 8 december 2020 om 16:02

“…en mocht hij na afloop van Milaan-San Remo de overwinning van zijn ploeggenoot Wout van Aert vieren.”

Mooi om op je palmares te hebben BJ! Maar serieus mooi voor hem. En ik vind het best tof dat Qhubeka zo’n bij elkaar geraapt zooitje is. Ik hoop dat ze er elke koers allemaal invliegen!

0
Kosmonaut 8 december 2020 om 16:10

Wat een bij elkaar geraapt zooitje zeg dit “Zuid-Afrikaanse” team.

0
koos1 8 december 2020 om 16:27

Leuk dat Lindeman volgend jaar toch nog een nieuwe WT-ploeg heeft kunnen vinden. Heeft toch wel bewezen op alle terreinen en een prima knecht/aanvaller te zijn.
Verder word de ploeg wel echt een bij elkaar geraapte ploeg met vooral “afgedankte” renners. Enige voordeel: Niemand verwacht iets van de ploeg, dus het kan alleen maar meevallen als ze mooie koersen gaan winnen.

0
Wheely 8 december 2020 om 16:31

Was er geen plekje bij Bora frei voor Lindemann?

Zou lekker zijn als het merendeel kan vrijbuiten bij Qhubeka, dan heeft ie nog best kans op een mooie zege in een grote ronde. Leuke transfer dus wel!

0
Verweggistan 8 december 2020 om 16:43

Lindeman was een paar jaar geleden nog kopman in Brabantse Pijl, hopelijk mag hij weer voor eigen kans.

0
wiebipedia 8 december 2020 om 17:31

Er wordt altijd wat lacherig gedaan over deze renner, maar ik snap niet zo goed waarom.
Is gewoon een uitstekende knecht met inhoud. We weten allemaal dat wanneer alles goed valt hij ook nog kan winnen. Voor de rest doet hij altijd zn werk, voltooid altijd zijn taken zonder zeuren. Kent zn positie in een team. Het had mij ook niet verbaast als hij wel bij TJV had mogen blijven

0
Deel Koeper 8 december 2020 om 18:01

Hip, een ploeg van een paar dozijn uitgebluste veteranen die hun ervaring gaan overdragen aan nauwelijks aanwezige jonge talenten.

0
Jonasty 8 december 2020 om 18:20

Wereldploeg, maar liefst 16 verschillende nationaliteiten!
De ‘grote’ blokken:
– 4 Italianen
– 3 Belgen
– 3 Australiërs
– 3 Denen
– 2 Zuid-Afrikanen
– 2 Zwitsers
En verder 10 enkelingen: een Spanjaard, een Amerikaan, een Nieuw-Zeelander, een Oostenrijker, een Colombiaan, een Nederlander, een Brit, een Tsjech, een Duitser en een Pool

0
Pedalo 8 december 2020 om 18:35

Met een waarschijnlijk minimaal budget het maximale eruit gehaald. Moet nog maar zien of de grootverdieners bij bv. AG2R veel beter presteren. Naesen en GVA winnen ook nagenoeg niets maar zijn behoorlijk prijzig. Maar zo zijn er meer ploegen met meer budget die mss wel minder gaan presteren. Alleen maar respect dat ze proberen een ploeg op de been te brengen. Hoop op een aanvallende rijstijl met Nizzolo achter de hand.

0
kampie 8 december 2020 om 18:48

Mooi zegt meteen iets over zijn doorzettingsvermogen

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone