Bernhard Eisel ondergaat geslaagde hersenoperatie

woensdag 25 april 2018 om 19:28
Bernhard Eisel ondergaat geslaagde hersenoperatie

foto: Sirotti

Bernhard Eisel heeft een geslaagde hersenoperatie ondergaan. De 37-jarige Oostenrijker van Dimension Data is behandeld aan een zogenoemde hematoom, die een gevolg was van een valpartij in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. Dat meldde de Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg.

Eisel botste in de vijfde rit van de Koers van de twee zeeën tegen de volgauto van een andere ploeg, kwam daarbij ten val en raakte geblesseerd aan zijn rechterpols. Ook liep hij verwondingen aan zijn gezicht op. Een CT-scan kort na de val bracht geen complicaties aan het licht.

Toen de Oostenrijker eind vorige week kampte met ernstige allergieën en moeite had met trainen, liet hij zich opnieuw onderzoeken. Op een MRI-scan was de hematoom vervolgens duidelijk te zien, waarna een operatie vereist was om de druk op zijn hersenen weg te nemen. Die operatie werd maandag succesvol uitgevoerd in Oostenrijk.

Twee keer nadenken
“Ik vind het nog steeds leuk om op mijn fiets te rijden, maar dit had een gigantische impact op mijn lichaam”, zegt Eisel. “Als je moet worden geopereerd aan je hersenen, moet je daar zeker twee keer over nadenken. Op dit moment volg ik slechts de aanbevelingen van onze ploegartsen.”

De ploeg verwacht dat Eisel over twee weken weer rustig zijn trainingen kan oppakken.

Dit artikel delen:

3 Reacties

woutersluis 25 april 2018 om 21:07

“Bernard eisel is geholpen aan een hematoom”

Dat zegt niet zo veel. Hij had een chronisch subduraal hematoom, een soort van sijpelende bloeding tussen de dura (hersenvlies) en zijn brein, opgelopen door de klap op zijn hoofd. Door de langzaam toenemeNde druk krijgt hij klachten. De operatie daarvoor is relatief ‘eenvoudig’ (je plaatst enkele boorgaten en op die manier draineer je het bloed) maar eigenlijk is alles aan de hersenen al een forse ingreep! Hopen dat hij vlot herstelt :)

Polleke 25 april 2018 om 21:56

Toch niet zo onschuldig dan die tuimelperte van hem… elke klap op je kop zou je zo en zo beter moeten opvolgen, kan enorme gevolgen hebben… gelukkig is het bij hem opgemerkt, sterkte aan deze Alte Krieget…

GroteSmurf 25 april 2018 om 23:15

Beterschap Bernhard!

Headlines

Materiaalzone