Gevallen Bernhard Eisel: “Blij dat ik er levend vanaf ben gekomen”

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 om 12:04

foto: Sirotti (archiefbeeld)

Bernhard Eisel heeft de schuld op zich genomen voor de botsing met een ploegauto, waardoor hij zondag Tirreno-Adriatico voortijdig moest verlaten. “Het was absoluut niet de schuld van de bestuurder, het was mijn fout”, laat hij via Twitter weten.

De 37-jarige Oostenrijker van Dimension Data botste in de vijfde etappe van de Koers van de twee zeeën tegen de volgauto van een een andere ploeg, kwam daarbij ten val en raakte daarbij geblesseerd aan zijn rechterpols. Ook liep hij verwondingen aan zijn gezicht op.

“Ik voel me niet geweldig. Ik heb hechtingen in mijn neus, lippen en gezicht. Het was een enorme valpartij – het voelt alsof mijn neus gebroken is – en ik heb veel pijn in mijn rechterpols. Het ziet er niet geweldig uit en mijn gezicht heeft betere dagen gekend, maar om eerlijk te zijn ben ik blij dat ik er levend vanaf ben gekomen”, aldus Eisel.

Eigen fout
Hij benadrukt in het bericht dat de val zijn eigen fout was en dat de chauffeur – wiens naam hij in het midden laat – geen blaam trof. “Ik reed tegen de auto aan en ging tegen de grond. Hij kon er niets aan doen, maar ondersteunde me na de valpartij zo veel als hij kon.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties