Bernal na veroveren leiderstrui: “Dit betekent veel voor me”

vrijdag 21 juni 2019 om 08:39
Bernal na veroveren leiderstrui: “Dit betekent veel voor me”

foto: Cor Vos

De aandacht ging vooral uit naar de zegevierende Antwan Tolhoek, maar ook Egan Bernal deed uitstekende zaken op de flanken van de Flumserberg. De Colombiaan wist namelijk de gele leiderstrui te veroveren. “Dit betekent veel voor me, aangezien mijn laatste wedstrijd de Ronde van Catalonië was”, zo vertelde de klimmer na afloop.

Bernal wist met een indrukwekkende versnelling de tegenstand uit het wiel te kletsen. De renner van Team Ineos leek zelfs op weg naar vroege vluchter Tolhoek, maar ook de Colombiaan kwam in de slotkilometer de man met de hamer tegen. Toch wist hij op de steile Flumserberg de leiderstrui te veroveren.

“Dit is een prima resultaat”, zo concludeert Bernal op de top van de slotklim. “Het plan was om het geel te veroveren. Mijn ploeggenoten reden de hele dag bijzonder hard, waardoor ik besloot om te wachten en alles op te sparen voor één aanval. Ik ben heel erg blij dat ik de nieuwe leider ben”, aldus de 22-jarige klimmer.

Bernal kwam uiteindelijk zeventien seconden tekort voor de dagzege. “Maar we wisten dat het moeilijk ging worden, aangezien de kopgroep bijzonder groot was. Het belangrijkste is echter dat ik nu de gele trui heb. Dit geeft me vertrouwen voor de toekomst. We zullen nu proberen de koers te controleren.”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis 
Toch zal Bernal nog tijd moeten pakken in de komende bergetappes, aangezien tijdrijder Rohan Dennis nog altijd maar op twaalf seconden staat. “Ik zal zeker tijd verliezen in de tijdrit”, zo denkt de nieuwe leider. “Hij klimt momenteel heel erg goed. Maar we gaan ons best doen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

rennerske 21 juni 2019 om 08:42

Ondanks de hype blijft het toch knap wat hij als 22-jarige al op mat legt.

Emergo 21 juni 2019 om 09:08

Wat hij op de mat legt is de oorzaak van de hype.

Roest 21 juni 2019 om 09:16

Die versnelling was wel gaaf om te zien hoor!

FDJ 21 juni 2019 om 10:03

Alleen stagneerde hij daarna. In de laatste km maakt hij amper tijd goed op Tolhoek die de hele dag in de aanval was.

Man met de hamer 21 juni 2019 om 10:28

Dat staat in het stuk, FDJ. Ik stond op zo’n 800 meter voor de finish en meestal ben ik neutraal, maar voor Tolhoek heb ik een zwak.

Rhohan 21 juni 2019 om 09:55

Leuke renner en hij lijkt ook completer dan een renner als Quintana, maar het blijft gissen naar zijn potentieel. Dat gold ook voor Uran, Quintana en Chaves die op jonge leeftijd al erg goed waren en uitslagen reden, maar ook relatief weinig progressie boekten na hun 25e.

Lapjestrui 21 juni 2019 om 10:40

Z’n potentieel: Tourwinst 2019, verschil met Quintana: de tijdrit, minder druk, de INEOS-machinerie. Verschil met de anderen: de INEOS-machinerie. Enige die het feestje kan verstoren is ‘G’.

theking 21 juni 2019 om 10:57

Ik ben heel benieuwd hoe we deze prestatie moeten inschatten. De concurrentie is hier niet hetzelfde als in de dauphine lijkt me. Wordt echt een open tour lijkt me. Ik kan geen favoriet aanwijzen. Bernal moet het nog laten zien over 3 weken. Is ook een renner die het asfalt nog wel in raakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair