‘Berhane krijgt eindwinst Ronde van Turkije 2013 toegewezen’ (Update)

dinsdag 21 januari 2014 om 15:36
Natnael Berhane

foto: Sirotti

Natnael Berhane (foto) is de winnaar van de Ronde van Turkije 2013. De Eritreeër van Europcar heeft dit te horen gekregen van de Turkse wielerbond, meldt Tesfanews. Mustafa Sayar, die de ronde vorig jaar in eigen land naar zijn hand zette, is de zege afgenomen, nadat bleek dat hij positief getest is voor de Ronde van Turkije.

Sayar boekte een etappezege in de zesde rit door iedereen uit het wiel te rijden. Meteen deed de Turk wenkbrauwen fronsen bij meerdere collega’s, waaronder Marcel Kittel. Sayar bleef echter ontkennen en zei: ”Ik ben een schone en geloofwaardige winnaar.” Eerder al meldde de UCI dat Sayar positief getest is op een eerdere urinetest, die bij hem in Algerije was afgenomen. Ook zijn B-staal bleek positief te zijn.

Hiermee heeft hij artikel 21 van de UCI overtreden en daarom besloot de organisatie gisteren om hem zijn eindzege af te nemen en deze toe te kennen aan de nummer twee: Natnael Berhane van Europcar. Afgelopen weekend nog wist diezelfde Berhane La Tropicale Amissa Bongo op zijn naam te schrijven. Inmiddels is Mustafa Sayar gestopt met wielrennen.

Update 16.16 uur
Volgens Ronde van Turkije-organisator Aydın Ayhan Güney is er nog geen officiële winnaar aangewezen, meldt hij op Twitter. De organisatie wacht nog op een brief van de UCI. Er kunnen ook nog eventuele wijzigingen komen in de einduitslag als de verdiende bonificatieseconden van Sayar ook niet worden meegeteld.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone