Benoot onder de indruk van Valter: “We zullen in de Amstel een sterk duo vormen”
foto: Cor Vos
zaterdag 15 april 2023 om 15:45

Benoot onder de indruk van Valter: “We zullen in de Amstel een sterk duo vormen”

Tiesj Benoot is tevreden over zijn voorjaar tot nog toe. Maar de komende periode wil hij ook nog vlammen in de heuvelklassiekers, te beginnen met zondag – in de Amstel Gold Race. “Die koers ligt mij”, zegt de nummer drie van vorig jaar in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“In de Vlaamse klassiekers liggen de hellingen zonder kasseien zoals Côte de Trieu mij het best en eigenlijk is de Amstel de Ronde van Vlaanderen zonder kasseien”, legt Benoot uit. “De hellingen in Nederlands Limburg zijn zelfs korter, minder dan twee minuten. Zo fris ik mij nu voel, hoop ik de finale te rijden en liefst met een ploegmaat. Zo kon Ineos vorig jaar ook Pidcock en Kwiatkowski uitspelen én winnen.”

Attila Valter
Bij Jumbo-Visma rekenen ze naast Benoot op Hongaars kampioen Attila Valter. “Normaal was Dylan van Baarle er ook bij, maar die is helaas weggevallen. Ik heb in het Baskenland wel gezien dat Attila impressionant reed. We zullen een sterk duo vormen”, aldus Benoot, die in Strade Bianche ook al de finale reed samen met Valter. Toen was er wat miscommunicatie tussen de twee. “In de Strade Bianche hebben Attila en ik fouten gemaakt. We hoorden bij de vijf besten in koers en dan is het zonde dat je derde en vijfde eindigt.”

“Onze ploeg heeft echter een cultuur van debriefen. Na elke koers worden de zaken meteen benoemd en uitgepraat. De Hollandse manier van werken. Ik heb dat het liefst. Je krijgt eerst even extra zout in de wonde, maar dan droogt de wonde sneller uit. Attila en ik hebben dat uitgepraat. Er is niks blijven hangen.”

Hoeveel sterren moeten we Benoot geven voor de Amstel Gold Race? “Zeker één, misschien twee. Als Remco niet meedoet, is Pogacar de enige met drie sterren. Hij is overal topfavoriet, ook als hij in Roubaix had gestart. Met Hirschi in steun heeft hij ook een ploeg om de koers te dragen. Onder Pogacar heb je een vijftal renners met twee sterren, onder wie Pidcock, Cosnefroy en eventueel ik.”

Evalueren
Zoals gezegd, is Benoot tevreden over de eerste maanden van zijn seizoen. “Wreed goed”, zegt de 29-jarige renner over zijn voorjaar. “Ik heb Kuurne gewonnen. Als ik één koers kan winnen, is het voorjaar altijd geslaagd. Ook al omdat ik constant presteer: podium in Strade Bianche, in Harelbeke reed ik lek net na de Taaienberg en dan is de koers voor elke renner voorbij, in Waregem had ik een mooi aandeel in de zege van Laporte, in de Ronde reed ik achter de feiten aan, maar was ik niet slecht.”

Het voorjaar van Jumbo-Visma in het algemeen vindt Benoot ook geslaagd, ondanks het ontbreken van een zege in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. “We moeten daar niet onnozel over doen: we willen graag twee gewonnen klassiekers ruilen voor de Ronde of Roubaix, maar we mogen ook trots zijn op de manier waarop we hebben gekoerst, dat we dit voorjaar veruit de meeste UCI-punten hebben gesprokkeld en vijf van de zeven kasseiklassiekers hebben gewonnen, maar er is nog ruimte voor verbetering tegen volgend jaar.”

 
8 Reacties
Sorteer op:
16 april 2023
Volgend seizoen Matteo Jorgenson erbij, Powerrrrrrr Nogal zo'n jonge gast d'r bij'tjes' , die zoveel meer potentie heeft dan wat er nu nog uit komt !!
15 april 2023
Altijd heel nuchter deze Benoot
  15 april 2023
  En praat niet met meel in de mond.
  15 april 2023
  Precies die neemt geen blad voor de mond en hij is bovendien een prima teamplayer.
Zonder pech moeten ze top 10 kunnen rijden, en met een beetje geluk en top 3 voor 1 van beide. Winnaar kan je toch niet voorspellen. 40% kans dat het Pogi wordt, dat dan wel. Maar daarbuiten?
15 april 2023
Wie is Remco?
15 april 2023
Assem nie wegbolt bij U Tiesj. Het zou wat zijn, die twee in een trofeo Baracchi naar de meet. Moet Merijn&Co na de meet de partijen direct scheiden of blijft het toch echt #samenwinnen.
  15 april 2023
  Amai nogal wat geel zwart lange tenen hier. Waarom zou het niet mooi zijn als die twee samen finale zouden kunnen rijden en gezien Strade hoezo zou er geen frictie van kunnen komen?

Reacties zijn gesloten.