Jumbo-Visma met kopmannen Tiesj Benoot en Attila Valter naar Amstel Gold Race
Benoot - foto: Cor Vos
zaterdag 15 april 2023 om 09:36

Jumbo-Visma met kopmannen Tiesj Benoot en Attila Valter naar Amstel Gold Race

Tiesj Benoot en Attila Valter zijn de kopmannen voor Jumbo-Visma in de Amstel Gold Race. De twee krijgen steun van onder meer Gijs Leemreize, Sam Oomen en Tosh Van der Sande. “Ik kijk ernaar uit om deze wedstrijd te ontdekken”, vertelt Valter.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Naast de eerder genoemde namen komen ook Jos van Emden, Tosh Van der Sande en Lennard Hofstede in actie voor de Nederlandse ploeg. Met Benoot hebben ze overigens een renner die het eerder al goed deed in de Amstel Gold Race. Vorig jaar werd de Vlaming er derde na Michal Kwiatkowski en Benoît Cosnefroy.

Valter maakt zijn debuut in de Nederlandse klassieker. De Hongaar is bezig aan een goed seizoen. Op de website van Jumbo-Visma geeft de Hongaar meer uitleg. “Tot nu toe zijn al mijn verwachtingen die ik voor dit seizoen had overtroffen. Ik ben verbeterd op alle gebieden die we vorig jaar hebben besproken voordat ik bij het team kwam. Ik ben consistenter in mijn prestaties, wat geweldig is voor het team en voor mijzelf. Zelfs als ik niet in mijn beste vorm ben, kan ik nog steeds goed presteren en mijn werk doen.”

Valter: “Concurrentie is vrij sterk”
“Ik mis ervaring op dit parcours, maar ik kan rekenen op een renner als Tiesj Benoot, die al veel ervaring heeft in deze wedstrijden”, gaat Valter verder over zijn debuut. “De concurrentie is vrij sterk, en we moeten buiten de kaders denken om mee te doen voor de prijzen. Gelukkig hebben we keer op keer bewezen dat we dat kunnen.”

 
18 Reacties
Sorteer op:
15 april 2023
Ik heb het gevoel dat Valter wel eens snel voor Benoot in de pikorde zou kunnen komen staan.
  15 april 2023
  Ik zie Valter morgen nog wel eens op het podium eindigen.
15 april 2023
De vorige race met dit duo als kopman was 'vermakelijk', kom maar door met deel twee! Tiesj heeft nog wat goed te maken, ik ben benieuwd of die boodschap is overgekomen.
  15 april 2023
  Atilla heeft nu samen winnen al geleerd hoor
  15 april 2023
  Hij mag vast winnen van Benoot als ze samen aankomen
Een ploeg vandaag zonder echte favorieten. Benoot zou wel een leuke winnaar zijn die ik het meer dan gun. Mooie kans voor hem bij afwezigheid van Van Aert, Laporte, Van Baarle, Roglic en Vingegaard.
15 april 2023
Rabobank waar ben je
  15 april 2023
  Die zijn al lang niet meer coöperatief. Zitten her en der in de stront want boefjes en zitten in Nederland hier en daar letterlijk in de stront.
15 april 2023
Waar zit Tratnik eigenlijk? Was pre-Jumbo toch ook vaak op de afspraak in het voorjaar.
  15 april 2023
  Op hoogte ter voorbereiding Giro. Rijdt nog LBL
  15 april 2023
  Gaan we nog wel wat van zien RaulA. Die Jan is tot heel wat in staat. Of het nu de vroege ontsnapping de lange vlucht is, moeilijke gaten dichten, alles terughalen of zeer lang boren. Hij kan dat allemaal bijzonder goed. Zie hem eenzelfde rol spelen als Wout voor de kopman in TdF.
15 april 2023
Dun Atilla zou wel eens stuk sterker kunnen zijn nu dan Tiesj. Tiesj ontsnapt op ca 30 km, Atilla soringtverna toe en rijden een trofeo Baracchi.
15 april 2023
Ik weet dat het in praktijk allemaal internationale gezelschappen zijn zonder al te veel banden met een specifiek land, maar voor een Nederlands team is het toch raar dat ze dé thuiswedstrijd bij uitstek beginnen met een bezetting waarmee ze hooguit outsiders zijn, terwijl ze normaal gezien overal waar ze starten favoriet zijn. Van hun 15 beste renners doen er hier 2 mee en dan nog het duo dat elkaar liefst in het verlies rijdt. Ik begrijp dat ze hier niet met Roglic, Vingegaard én Van Aert gaan starten, maar het mag toch wel iets beter dan deze overduidelijke "de rest wilde niet" ploeg.
  15 april 2023
  Nou, Benoot vorig jaar derde. Dan kun je toch niet zeggen dat je enkel outsider bent. Dan is het hele peloton buiten Pogacar outsider.
  15 april 2023
  Van Baarle was hier zonder blessure kopman geweest.
  15 april 2023
  het zijn degelijke profrenners, maar binnen het sterk collectief van 29 renners van jumbo zijn die onderste 4 renners overschotjes
Is nu eenmaal niet de race met de meeste prioriteit, niet alleen voor de buitenlandse ploegen, maar blijkbaar zelfs voor de bijtjes niet. Hoe zit het met de politie ondertussen? Is het voor Nederland zelf wel de moeite allemaal?
  15 april 2023
  Ik geef je een keer gelijk dubbelzwammer. De Amstel is een flutkoers, helaas de enige van faam die we hebben. Maar wint Valter, dan is ie gewoon ene ollander hoor.

Reacties zijn gesloten.