Benoot en Valter leiden Jumbo-Visma in Strade Bianche: “Podium zou heel mooi zijn”

vrijdag 3 maart 2023 om 11:21
Benoot en Valter leiden Jumbo-Visma in Strade Bianche: “Podium zou heel mooi zijn”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft Tiesj Benoot en Attila Valter aangewezen als kopmannen voor Strade Bianche. Aanvankelijk stond ook Wout van Aert op de startlijst, maar hij heeft door een trainingsachterstand gekozen om in Tirreno-Adriatico aan zijn seizoen te beginnen. “Je komt altijd op de plaats terecht waar je thuishoort”, stelt oud-winnaar Benoot.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In 2018 was Benoot de beste in een loodzware editie van de Toscaanse grindklassieker. “Mijn ervaring met de Strade Bianche is dat het meer een individuele wedstrijd is. Het is moeilijk om hier iets collectief te doen als ploeg. De koers is zodanig zwaar dat de beste renners altijd de finale rijden”, blikt hij terug.

“Maar met Attila Valter hebben we iemand in de ploeg die ook heel ver kan geraken. Hij werd hier vierde vorig jaar en hij kwam sterk uit de O Gran Camiño. Ook de andere jongens verkeren in een goede conditie, dus er is zeker iets mogelijk”, vertelt Benoot.

De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne wil zich tonen in Italië. “Voor mezelf moet de ambitie winnen zijn, maar een podium behalen zou ook al heel mooi zijn. Als oud-winnaar zou het vreemd zijn om te zeggen dat ik enkel voor een top-10 kom. Ik sta aan de start om een zo goed mogelijke prestatie te leveren en om de finale mee te kleuren. Het is een eerlijke wedstrijd.”

Lees ook:
Attila Valter: “Jumbo-Visma haalde me van de Giro af om mij uit te spelen in de Ardennen”

voor

Lees ook:
Voorbeschouwing: Strade Bianche 2023 – Mathieu van der Poel topfavoriet?
Dit artikel delen:

5 Reacties

Yeez 3 maart 2023 om 11:42

Leuk team, alleen jammer dat Tratnik naar Parijs-Nice is om Laporte te vervangen. Had die graag hier gezien

0
kelderfan 3 maart 2023 om 12:10

Ja ik ook, maar zonder Kruijswijk heeft Vingegaard nog een klimmer nodig naast Foss, die eigenlijk een tijdrijder is.
Wat is er met Laporte. Is die ziek geworden?

0
Shinzawai 3 maart 2023 om 12:48

Gezien de aard van het klimwerk in Parijs-Nice, zou het voldoende moeten zijn met Dennis en Foss.

0
kelderfan 3 maart 2023 om 12:55

Er zijn twee bergaankomsten en dan lijkt mij dat alleen volgen niet voldoende is.

0
Shinzawai 3 maart 2023 om 14:24

De ploeg kan Vingegaard prima aan de voet afzetten en dan kunnen Dennis en Foss best wel even stevig tempo rijden voordat Vingegaard of Pogacar de aanval kiest. Vanaf dat moment is het gewoon man tegen man. Een goede klimmersploeg heb je vooral nodig met veel klimwerk onderweg, maar zulke etappes zie ik niet dit jaar.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone