Bennett zegeviert in derde rit Parijs-Nice
foto: ASO
dinsdag 7 maart 2017 om 16:40

Bennett zegeviert in derde rit Parijs-Nice

De derde etappe in Parijs-Nice 2017 is gewonnen door Sam Bennett. De 26-jarige Ier van BORA-hansgrohe was in de straten van Chalon-Sur-Soâne de snelste in de massasprint. Hij klopte Alexander Kristoff en John Degenkolb. Arnaud Démare blijft de leider in het algemeen klassement. Dylan Groenewegen kwam in de diepe finale ten val, waardoor hij niet aan sprinten toe kwam.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Klimmer Latour in de vroege vlucht
Waar het de voorbije twee dagen in De Koers naar de Zon door het stormachtige weer oorlog vanaf kilometer nul was, was dat in de derde rit een utopie. De weersomstandigheden waren een stuk beter en bovendien vond het peloton het prima dat de eerste vlucht van de dag minuten voorsprong nam. Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Romain Combaud (Delko Marseille-Provence KTM) en Benjamin King (Dimension Data) kozen direct vanuit de start het ruime sop en zagen niemand meer aansluiten.

Onafwendbare massasprint
Ondanks dat het trio al snel een grote voorsprong had opgebouwd, bleken de acht minuten bonus niet genoeg. In de laatste vijftig kilometer verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Op de Côte de Charrecey (tweede categorie) op 25 kilometer voor het einde ging Latour er vandoor. Combaud kwam nog terug en samen werkten ze hard samen. Een rotonde op 3,5 kilometer van het einde schakelde een goedgeplaatste Dylan Groenewegen uit; hij kwam ten val. Het avontuur van het leidende duo strandde onder de vod. In de massasprint snelde Bennett vervolgens verrassend naar de winst.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
7 maart 2017 17:59
Bennett intrinsiek gewoon super snel, knappe zege. Ik verwacht nog een hoop van hem.
7 maart 2017 18:14
het was geen typische rotonde met gelijke bochten aan elke kant, die die lingsom gingen hebben dat pas gezien toen ze al verkeerd waren en moesten toen vol in de remmen omdat ze praktisch terug moesten...een paar waren zelfs de andere straat ingeknald...slecht verkend of slecht aangegeven door de organisatie, kan ook....
7 maart 2017 18:14
Coquard moet echt eens op houden in dit soort koersen zijn hele team op kop zetten om vervolgens weer niets te presenteren in de sprint.... af het toe vraag ik me af waar zijn ploegmaten de motivatie nog vandaan halen.
7 maart 2017 18:22
Gisteren poste ik dat het er niet zo goed uitzag mb.t het sprinten van Groenewegen. Dat leverde wat commentaar op, vooral met de aantekening dat hij nog maar 23 is. Dat ontken ik niet, maar weten jullie wat Cav., Degenkolb, Kittel enz al allemaal hadden gewonnen op hun 23ste!! Dat waren niet de minste etappes . Ik hoop dat Groenewegen nog vele sprints gaat winnen, maar zie het niet zo snel gebeuren. Kwam gisteren gewoon snelheid te kort. Kou? Kan zijn. Maar nu inschattingsfout fout. Zo ga je niet met de grote mannen meedoen, terwijl hij dat van te voren wel uitgesproken heeft.
Vuelta en Giro.
7 maart 2017 18:25
Na 2 heel zware etappes zit iedereen wat op z'n tandvlees. Mooie sprint van Bennett ; maar de vorige dagen hebben ook de elite sprinters meestal geweldig meegewerkt in de waaiers en dat kruipt in de kleren . Groenewegen : Wuyts/ De Cauwer hadden al 10' lang (en verschillende keren) gezegd om die bewuste rotonde rechts te nemen.....Waar is de ploegdirectie om de de correcte info te geven ?
7 maart 2017 21:59
Xfraaie zege van Benett. Deze telt. In Down Under viel hij me tegen, maar hier laat hij zien op een goede dag bij de top te horen.

Reacties zijn gesloten.