Benfatto slaat na rustdag opnieuw toe in China, Reguigui nieuwe leider

donderdag 19 september 2019 om 08:18
Benfatto slaat na rustdag opnieuw toe in China, Reguigui nieuwe leider

foto: Cor Vos (archief)

Marco Benfatto heeft voor de tweede keer deze Tour of China II gesprint en dat heeft hij goed gedaan: de Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec pakte zijn tweede ritzege in de Tour of China II. Dinsdag won hij ook al de eerste rit-in-lijn na een massasprint.

Na de proloog en de eerste etappe was gisteren een rustdag nodig voor de lange verplaatsing naar Anshun. De 127-kilometer lange rit die daar op het programma stond, draaide andermaal uit op een spurt. Marco Benfatto was de snelste, voor landgenoot Andrea Guardini (Bardiani-CSF) en de Algerijn Youcef Reguigui (Terengganu). De tiende plaats was voor Nederlander André Looij van Taiyuan Miogee.

Ondanks zijn derde plaats in de rituitslag viel er toch iets te juichen voor Reguigui. Hij pakte genoeg bonificatieseconden om de leiderstrui over te nemen van Artem Ovechkin, die het klassement leidde sinds zijn proloogzege. De voorsprong van Reguigui in het klassement is nu één seconde.

Vrijdag is wéér een rustdag (lees: verplaatsing naar Mingshan) in de Tour of China II, waarna zaterdag een bergrit op het programma staat en zondag de vlakke slotrit.

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 19 september 2019 om 08:44

De Benfatto op de foto lijkt niet heel droog te staan…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone