Ben Swift mag ziekenhuis verlaten

woensdag 27 februari 2019 om 09:15
Ben Swift mag ziekenhuis verlaten

foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Ben Swift: de renner van Team Sky mag het ziekenhuis verlaten. De Britse sprinter kwam vorige week zwaar ten val op training. De 31-jarige renner moest een tijdje op de intensive care verblijven vanwege een bloeding in zijn milt.

Swift was aan het trainen op Tenerife, toen hij de controle over zijn fiets verloor. De renner smakte vervolgens op hoge snelheid tegen een steen. Naast een bloeding in de milt, had Swift ook wonden aan het gezicht én flink wat schaafwonden.

Enkele dagen na de crash kwam de Brit echter al met goed nieuws. “Ze hebben de bloeding in mijn milt gestopt. Ik lig op dit moment nog steeds op de intensive care, maar hopelijk ga ik snel naar een normale afdeling.” Een kleine week later mag de sprinter alweer het ziekenhuis verlaten, om aan zijn revalidatie te beginnen.

Hoopvol seizoensdebuut 
Swift koerst dit jaar weer voor Team Sky, na een tweejarig verblijf bij UAE Emirates. De Brit begon zijn seizoen in Spanje, met de Ronde van Valencia. Swift eindigde in de tweede etappe naar Alicante als derde. Hierna reed de coureur nog de Tour de la Provence, waar hij in dienst reed van Filippo Ganna en Eddie Dunbar.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Tutu888 27 februari 2019 om 09:29

Gelukkig geen blijvende schade voor Swift. Wel een slecht moment, een paar weken voor Milaan-San Remo. Toch de koers waar Swift altijd een korte uitslag kan rijden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone