Ben Swift op intensive care na val op training

vrijdag 22 februari 2019 om 08:22
Ben Swift op intensive care na val op training

foto: Cor Vos

Een val op training is voor Ben Swift geëindigd op de intensive care. De renner van Team Sky verloor afgelopen woensdag in een afdaling op Tenerife de controle over zijn fiets, waarna hij hard ten val kwam en een steen raakte.

“De milt is geraakt, wat voor een bloeding zorgde, maar die is nu gestopt”, schrijft Team Sky in een persverklaring. “Swift zal de komende dagen nauwlettend gemonitord worden. Gelukkig bleef hij steeds bij bewustzijn en was hij zich steeds bewust van de situatie.”

De 31-jarige Swift was samen met Tourwinnaar Geraint Thomas aan het trainen op het Canarische eiland. “Ik lig op dit moment nog steeds op de intensive care, maar hopelijk ga ik morgen (vandaag, red.) naar een normale afdeling”, aldus Swift op Twitter. “Ze hebben de bloeding in de milt gestopt, maar het moet goed in het oog gehouden worden. Ook heb ik wonden aan het gezicht en wat schaafwonden.”

Na een uitstapje van twee jaar (2017, 2018) naar UAE Emirates rijdt Swift sinds dit jaar weer in dienst van Team Sky, de ploeg waar hij ook al tussen 2010 en 2016 onder contract stond. Hoelang Swift geen koersen kan rijden, is niet bekend.

Dit artikel delen:

5 Reacties

steefje9 22 februari 2019 om 08:30

Heftig. Veel beterschap toegewenst en een spoedig herstel..

0
bilthoven 22 februari 2019 om 09:07

Wat een pech voor deze man. Is al zo vaak (hard) gevallen de afgelopen jaren. En dan nu weer en dat ook nog eens op een wel heel ongelukkig moment: Vlak voor zijn favoriete koers Milaan – San Remo, waar hij eerder al 2 keer op het podium stond. In Valencia was hij het seizoen al goed begonnen, hopelijk herstelt hij snel!

0
doorak 22 februari 2019 om 16:30

Dacht ik ook. Vaker echte smakken gemaakt en nu deze pech. Afdaling Tenerife, lijkt erop dat het ook hard ging en dan net een steen raken die daar ligt.
Anderzijds kan het ook echt veelerger aflopen in een afdaling op snelheid weten we. Mooie sport maar die echte klappen tegen de vlakte zijn een gruwel.

0
girardengo 22 februari 2019 om 13:04

Herinnert weer aan de risico’s van dit vak. Hopelijk een spoedig herstel.

0
oilsmoke 22 februari 2019 om 13:23

einde voorjaar..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone