Ben Hermans blijft bij BMC

Ben Hermans blijft bij BMC

foto: Sirotti

vrijdag 23 september 2016 om 11:48

Ben Hermans is ook komend seizoen te zien in het rood-zwart van BMC. De ploeg maakt op haar site melding van de contractverlenging. De 30-jarige Belg kwam in de winter van 2013 naar 2014 over van Radioshack-Leopard. Onlangs eindigde hij nog als veertiende in de Vuelta a España.

Winnen in de WorldTour
Hermans boekte vorig jaar drie overwinningen, zijn enige in het shirt van BMC. “In 2017 wil ik graag een volgende stap zetten en een wedstrijd in de WorldTour winnen. Ik ben er al een aantal keer dichtbij geweest, dus het moet mogelijk zijn. De Vuelta heeft me bovendien meer vertrouwen gegeven voor de grote rondes, want ik heb bewezen dat ik drie weken lang een goed niveau kan aanhouden. Met die gedachte zou ik graag iets speciaals neerzetten in een van de grote rondes komend seizoen. Samen met de heuvelklassiekers geeft me dat genoeg doelen voor 2017.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

Polleke 23 september 2016 om 12:21

Er zit meer in deze man, heeft zich altijd in dienst gezet maar kan zelf ook afmaken als het moet…

Sephiroth 23 september 2016 om 12:23

En toch had ik hem ook graag bij TLJ gezien als ondersteuning voor kruijswijk. maarja qua loon tegen BMC opboksen is moeilijk. Hopelijk gaat hij wat meer voor eigen kansen mogen rijden volgend jaar :)

Romāns Vainšteins 23 september 2016 om 12:52

Op deze foto trekt hij een van avermaet-bek, dat heeft die jongen toch niet nodig…

aeroventiel 23 september 2016 om 12:59

Dit is typisch zo renner als die meer vrijheid krijgt kan die zomaar 4-5 wt etappes per jaar winnen.

nederbelg 23 september 2016 om 13:19

@rv
Slightly off topic: ik ontdekte Wielerflits op de dag van de Olympische wegrit, toen ik wel eens wou ontdekken hoe er in de omringende landen naar zijn overwinning gekeken werd. Door de stortvloed aan negatieve, denigrerende en zelfs vaak surrealistische reacties de dag zelf en de weken nadien (ook bij een Gilbert en een Boonen merkte ik) was ik hooked. Jouw reactie past perfect in dat rijtje. Evenzeer kan ik me blijven verbazen over de adoratie voor een aantal Belgen on Nederlandse loondienst (Campenaerts op kop). Minstens even fascinerend als de Gesink-gekte in de Vuelta, de Groenewegen-groupies die zich in de aanloop naar het WK vermenigvuldigen… "Wielerflits, je blijft (hoofdschuddend) kijken!"

Manuel Beltran 23 september 2016 om 13:39

@ Nederbelg
Ja, ja, wat dat betreft zijn Nederlanders net Belgen, die ook vol (soms) onrealistisch chauvinisme hun renners aanmoedigen en zo’n beetje iedere windje dat Lars Boom laat betitelen als de grootste diknekkerige stront die je maar kunt bedenken.

Zo werkt het blijkbaar nu eenmaal. Voorts zijn er natuurlijk ook genoeg Nederlanders die Van Avermaet fantastisch vinden en Belgen die respect hebben voor Boom…

GreenDay 23 september 2016 om 13:40

Er zit nog meer in Hermans dan er voorlopig uitgekomen is. Lijkt mij te bescheiden, Hermans zou best wat meer op tafel mogen kloppen en zeggen “vandaag is het voor mij”. Wat mij betreft één van de betere Belgische renners.

klootje kriekeljon 23 september 2016 om 13:43

Grappig hoe Ben Hermans opeens op de radar staat bij iedereen.

Romāns Vainšteins 23 september 2016 om 13:45

@NdB

Lachen toch ? van Avermaet heeft me jarenlang prima vermaakt met steeds op 30 km vd meet anticiperen en altijd maar blijven draaien met wie dan ook hij reed. Alleen werd mettertijd het legioen aan verontwaardigde Gregorians steeds mistroostiger vanwege al die 2e stekken en net mislukte coups (waarom ? vermaak is toch leuker dan een palmares ?) en gedragen ze zich momenteel een beetje als net in vrijheid gestelde oversexte mannetjes die jarenlang in de kerelbajes vertoefden, met al die sluipoverwinnikjes van Avermaetteke tegenwoordig.

Doe er een potje olvarit en een gouden fiets vanwege een smerige bocht in een smerig land bij en voila

F e r o x 23 september 2016 om 13:49

Moet dringend meer als kopman worden uitgespeeld. Maar dit verwacht ik wel vanaf volgend jaar wanneer Gilbert er eindelijk weg is.

Thailand 23 september 2016 om 13:53

Inderdaad een prima renner, zou idd heerlijk zijn voor Kruijswijk om die erbij te hebben. Maar ik denk ook dat hij daar prima op zijn plek zit bij BMC, kan idd prima voor een mooie etappe gaan, in een grote ronde, maar ook zeker in een WT van een week.

schipperaar 23 september 2016 om 14:02

In de vuelta bleek al weer als ze naar boven mogen drijven komen ze ook naar boven en als ze eenmaal boven zijn willen ze nie meer terug. Die olvarit heeft eerder averechts gewerkt, vond t helemaal niks, alleen t glas daar maakte me ouders me eerste spaarpotje van.

nederbelg 23 september 2016 om 14:17

@rv
Zal het maar toegeven: als je grappig bent, ben je écht grappig.
Maar wat jij “sluipoverwinninkjes” noemt, zou ik eerder “supersonische knaloverwinningen” noemen (die spurt in de Tirreno). En de Tour (waar hij de basis legde voor Rio), dat was toch allerminst berekend rijden? Overigens, hoe zou je Sagans ritzeges in de Eneco dan betitelen: “kousenvoetenoverwinningen”?

Stablinksy 23 september 2016 om 16:54

Mooi voor Hermans. Hij heeft een stap gezet dit jaar, maar hij is er al dertig natuurlijk.

Chauvinisme bij de belgen, dat valt heus wel mee. In geen enkel ander land supporteren er zoveel mensen voor buitenlandse wielrenners dan in België. Cancellara, Sagan, Kittel, Degenkolb, Visconti, Marcato, enz. hebben allemaal een Belgische fanclub.

Wielrennertje 23 september 2016 om 17:01

Hermans werd voor deze vuelta maar niet opgenomen in een grote ronde terwijl er al flink potentie in die jongen zat. In de ronde van Burgos was hij goed en mocht hij naar de vuelta waar hij vervolgens een puike prestatie neerzet. Ik denk dat we hem wel meer zullen zien in grote rondes en t was misschien inderdaad een goede man bij TLJ geweest.

nederbelg 23 september 2016 om 18:11

@beltran
Voornamelijk een fenomeen bij het veldrijden, dat op de spits gedreven B-NL gedoe. Kijk voorbij het veldrijden en de leeuwenvlaggen en je ontdekt zoals Stablinsky terecht opmerkt heel ruimdenkende supporters. Niet toevallig zijn we al generaties het “adoptieland” voor de Phil Andersons, Robbie McEwens en andere Zdenek Stybars, en zelfs de Van der Poels, hoe je het bekijkt…

Covadonga 23 september 2016 om 20:52

Dik verdiende contractverlenging! Fantastisch voor Hermans.

Headlines

Materiaalzone

Populair