Beloftenkampioen tijdrijden Tim Rodenburg stopt

Beloftenkampioen tijdrijden Tim Rodenburg stopt

Rodenburg in het rood-wit-blauw na het NK tijdrijden U23 2016 - foto: Youri IJnsen/WielerFlits

dinsdag 28 februari 2017 om 21:09

Opnieuw heeft een renner uit het Nederlandse Continental-circuit besloten om zijn fiets aan de wilgen te hangen. Nederlands beloftenkampioen tijdrijden Tim Rodenburg heeft Destil-Piels in een verklaring laten weten per direct met wielrennen te stoppen. De 2,05 meter lange tijdrijder kampt met motivatieproblemen.

Druk
Vooral de druk die Rodenburg zichzelf onbedoeld keer op keer oplegde, hebben hem genekt. Hij besloot om dit jaar rustig te beginnen met trainen, maar betrapte zichzelf erop dat hij het niet kon laten om meer te trainen. Hij twijfelde of hij wel genoeg deed voor de sport. “Vier jaar geleden stapte ik weer op de fiets met maar 1 doel: het maximale uit mezelf halen. Helaas moet ik concluderen dat ik het maximale voor mezelf bereikt heb. En hoe moeilijk deze beslissing ook is, ik zal hem toch moeten nemen. Komend seizoen zal ik niet meer uitkomen voor het Cyclingteam Destil-Piels”, schrijft hij op de ploegsite.

Dankbaar
“Plezier beleven en gelukkig worden van hetgeen je dag in dag uit doet moet voorop staan in het leven”, gaat hij verder. “Dit is iets wat bij mij niet meer het geval is. Op dit moment haal ik dan ook geen plezier uit de gedachte om straks aan de start van een koers te verschijnen en zal ik op deze manier ook niet gelukkig worden. Ik ben van mening dat ik mezelf, maar vooral ook anderen niet langer voor de gek moet houden. Topsport is namelijk niet iets wat je er even bij doet, daar moet je voor de volle 100% achter staan.” Rodenburg bedankt in zijn statement Destil-Piels voor de geboden kansen.

Hieronder het interview na zijn Nederlandse titel

Dit artikel delen:

2 Reacties

arjando.ooms 28 februari 2017 om 23:20

Das dapper jezelf zo de spiegel voorhouden in de media.

0
sooike 1 maart 2017 om 09:11

Goed verhaal van deze jongen. Moedig om zo naar jezelf te kijken en conclusies te trekken. Zouden meer “twijfelaars” moeten doen !

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone