Beloftenkampioen David Dekker: “Ik kwam hier alleen maar voor de winst”

zaterdag 29 juni 2019 om 15:19
Video

David Dekker kroonde zich zaterdagmiddag tot de nieuwe Nederlands kampioen bij de beloften. De 21-jarige zoon van oud-Nederlands kampioen bij de elite Erik Dekker, was in de massasprint op de Arnhemseweg in Ede de beste. “Ik zat perfect in de laatste bocht, toen moest ik goed timen en dat is gelukt”, vertelt de renner van Metec-TKH aan WielerFlits.

Dekker startte als een van de topfavorieten en die status maakte hij meer dan waar. “Ik had heel veel vertrouwen in mezelf”, begint de Noord-Brabander zijn verhaal. “Ik wist dat ik het kon afmaken, dat heb ik al vaak genoeg bewezen dit seizoen (Dekker won onder meer Brussel-Opwijk en de omloop in de Ronde van Noord-Holland, red.). Met die instelling ben ik hier ook gekomen:  ik wilde voor niets minder dan de eerste plek gaan. En dat is gelukt!”

Traditiegetrouw komt de Nederlandse beloftenkampioen in aanmerking voor een profcontract. Dekker – die niet over een zaakwaarnemer beschikt – zelf vindt een stap naar de WorldTour nog te groot voor komend jaar, maar wellicht dat er een mooi ProContinental-avontuur aankomt. Dit seizoen gaat het hem voor de wind, nadat hij vorig jaar nog lange tijd met een infectie kampte. Hij wisselde afgelopen winter van trainer (Jan Boven begeleidt hem) en hij ging ook beter op zijn voeding letten. SneakerDave trekt er bovendien vaak op uit met streekgenoot Mathieu van der Poel. Allemaal factoren die bijdragen aan zijn succes.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Max Poel 30 juni 2019 om 23:10

Netjes David,
Gewoon eerlijk gekoerst.
Niet zoals Kyle Agterberg mederenners in koers slaan.
De benen laten spreken.
Fair & squar gewonnen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair