Belgisch klimtalent naar Lotto Soudal

dinsdag 10 oktober 2017 om 12:17
Belgisch klimtalent naar Lotto Soudal

Bjorg Lambrecht gaat zijn profdebuut maken bij Lotto Soudal. Het Belgische klimtalent maakt de overstap van de opleidingsploeg van de Belgische WorldTour-ploeg.

De 20-jarige renner kondigt het nieuws aan op Instagram. “Mijn seizoen 2017 is voorbij. Ik ben blij met mijn seizoen. Dit was niet mogelijk geweest zonder de steun van mijn familie, Lotto-Soudal en de Belgische bond. Volgend jaar zal ik de kleuren verdedigen van het profteam van Lotto-Soudal.”

In september leken alle signalen voor een profdebuut al op groen te staan, maar toen wilde de ploeg het nieuws nog niet bevestigen. Inmiddels heeft Lambrecht zelf het hoge woord uitgesproken.

Bij onze zuiderburen staat hij bekend als een groot talent. Eerder dit jaar won hij de hoog aangeschreven Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. In de Ronde van de Toekomst finishte Lambrecht als tweede in het eindklassement, alleen Egan Bernal was te sterk voor de Belg.

Dit artikel delen:

27 Reacties

HoofdIsVrij 10 oktober 2017 om 12:28

Groot talent. Hopelijk krijgt hij de ruimte om zich tot ronde talent te ontwikkelen en wordt hij niet in het keurslijf van voorjaarsklassiekers gewrongen.

0
Dann2 10 oktober 2017 om 12:32

Veel te jong om nu al prof te worden, hopelijk springen ze niet wild met om

0
marehoek 10 oktober 2017 om 12:37

Goede keuze.
Lotto Soudal is ook een sympathieke Belgische ploeg, gelukkig niet gekozen
voor Quick Step.

0
jorryt 10 oktober 2017 om 12:39

qua talentontwikkeling kun je beter quikstep

0
F e r o x 10 oktober 2017 om 12:51

Wordt zoiezo alles op alles voor de grote rondes van Lotto uit. Grootste klimtalent in 20 jaar misschien. Nu kijken hoe hij de overstap verteert.

0
fransthys 10 oktober 2017 om 12:51

Hopelijk niet dezelfde weg op als Vervaeke, ook zo’n ‘klimtalent’ dat ooit debuteerde bij deze ploeg.

0
Natte spons 10 oktober 2017 om 13:02

Blij dat hij niet naar Quickstep gaat, daar geven ze niks om grote rondes, maar zetten ze alles op dagzeges. Niet voor niks dat alles renners die een klassement kunnen rijden daar weg gaan. Misschien eindelijk weer een klassementsrenner uit Belgie als hij de progressie door kan zetten.

0
miguelon 10 oktober 2017 om 13:05

@fransthys, Vervaeke was vorig jaar best ok voor een neo, dit jaar overtrainde hij zich… Hij startte het jaar nog met een 2de en een 4de plaats op Mallorca maar zat toen eigenlijk al kapot. Dit “klimtalent dat ooit debuteerde” bij Lotto werd vorige vrijdag 24. Afvoeren maar?

0
tdv21 10 oktober 2017 om 13:06

Ik had hem toch echt liever naar Quickstep zien gaan dan de Lotto. Bij de eerste krijgt iedereen een kans en breken (bijna) alle talenten door. Bij Lotto…Vervaeke, De Bie, Wellens, Benoot: allemaal al last gehad van een vormcrisis met als enigste reactie; “het duurt zo’n 5jaar voor die jongens hun lichaam leren kennen”. En daarbij, je kan moeilijk zeggen dat de klimmers Vanendert, De Clerq, De Greef zoveel beter zijn geworden bij de ploeg. En VDB’s succes is vooral z’n eigen verdienste.
Ik ben sceptisch, maar hopelijk gaat hij België nog veel plezier brengen in de bergen.

0
Vinyakke 10 oktober 2017 om 13:09

@natte spons
Ook bij LTS alle ballen op dagzeges hoor, zeker als je hoort dat de nieuwe manager vooral wil scoren in het voorjaar in de toekomst. Heeft bij LTS ook weinig ervaren klimmers rond zich om het vak van te leren. Het feit dat er geen grote kopman is zal ook niet helpen om nog even uit de spotlights te blijven. IK HOOP DAT ER EEN ERG GOEDE KOP OP DAT VENTJE STAAT of de groeicurve zou wel eens kunnen afvlakken…

0
Fast Freddy 10 oktober 2017 om 13:18

Eens kijken of ze er bij Lotto-S een goede keienvreter van kunnen maken..

0
Sephiroth 10 oktober 2017 om 13:34

Ik hoop zoals meerdere hier dat dit maar goed afloopt. Lotto soudal heeft weinig op met klimmers, op een verdwaalde montfort na. De rest persen ze allemaal in een sprinttrein of vlucht expert of 1daagse klassiekers..

0
schipperaar 10 oktober 2017 om 13:34

@dann2
Leeftijd is niet bepalend, sommigen zijn op 18 volgroeid, anderen worden het nooit, zichzelf kunnen zijn is belangrijker en je niet laten beinvloeden door talloze raadgevers, Stuyven is een mooi voorbeeld.

0
PeterSelie 10 oktober 2017 om 13:43

@Natte spons, wat een zever kraam jij uit.

Kijk eens naar de algemene klassementen in de grote rondes dit jaar, Jungels top 10 in de Giro, Martin top 10 in de Tour en De La Cruz net geen top 10 in de Vuelta. Wat kan de sympathieke ploeg Lotto-Soudal daartegen over brengen? Het is louter omwille van het gebrek aan ambitie bij de ploeg dat ze op het sympathieke moeten teren zeker?

0
Neilstrung 10 oktober 2017 om 13:49

@PeterSelie
Sinds Jurgen Van den Broeck hebben ze inderdaad geen top 10 in een grote ronde meer gehaald. Iets wat ik als Lotto fan betreur, mar ze hebben geen Zdenek Bakala achter de ploeg om wat meer slagkracht te geven. Ook is er geen sterk figuur als Lefevere, wat misschien resultaten kost, ja. Maar voor een underdog supporteren is soms toffer dan voor een verwachte winnaar.

0
PeterSelie 10 oktober 2017 om 13:52

Akkoord dat het budget hoger ligt, maar dan nog lijkt het me dat Lotto-Soudal niet het maximale uit het budget en potentieel van hun renners haalt.

0
Louike 10 oktober 2017 om 13:53

Heel groot talent dit, opvolger van Purito als het allemaal mee zit. Top 5 Waalse Pijl in 2019 en sluit top 10 voor 2018 ook niet uit.

0
Sephiroth 10 oktober 2017 om 13:58

Neilstrung, hun budget doet niet onder voor dat van TLJ. Dat laat zien dat je met wat goede wil best wel een klassement kan rijden. Echter staat bij Lotto Soudal ritwinsten boven alles. Waardoor je ook sommige klimtalenten ziet verdwijnen.

Fan van QS ben ik niet, maar die combineren nagenoeg alles. Kleinere budgetten dwingen tot keuzes, wat prima is. Echter als ritzeges het doel van lotto soudal is, dan is het zonde voor zo een ronde talent om daar te gaan rijden. De begeleiding is er gewoon neit naar. Een ploeg oppoten zetten die goed kan ondersteunen gaat namelijk wel makkelijk. Met montfort, de gendt, wellens, gallopin, benoot, Armee +nog 2 anderen heb je een prima ploegje om een kopman richting top 10 in een ronde te loodsen (Gallopin of benoot moet dat kunnen in de vuelta of giro, Montfort heeft meer geluk nodig). Echter dan moeten ze er serieuzer voor gaan trainen.

Dit is trouwens even los van de transfers, en vooral met het team van 2017.

0
WernerFranke 10 oktober 2017 om 14:05

Maakt Vanhoucke ook de opstap?

0
Neilstrung 10 oktober 2017 om 14:06

@Sepiroth en PeterSelie
Ik geef zelf zeker toe dat de laatste twee jaar verre van het maximum uit de ploeg gehaald is. Ik zou ze zelf ook liever voor een klassement zien rijden, maar zolang het management ervan overtuigd is dat het Belgische publiek hier niet op zit te wachten, zie ik dit ook niet gebeuren. Want eerlijk, bij de gemiddelde Belg is een top 10 in Vlaanderen of Roubaix iets wat ze zeker gezien hebben op televisie, een top 10 in Tour misschien, een top 10 in Giro of Vuelta zeker niet.

0
fransthys 10 oktober 2017 om 14:12

@miguelon Vervaeke moet voor mij niet afgevoerd worden, maar hij heeft 3 volledige seizoenen voor Lotto Soudal gereden en geen enkel seizoen is een succes geweest: 6 top tien plaatsen op 3 jaar tijd, waaronder de ‘voorbereidingswedstrijden’ op Mallorca, 2 grote rondes gereden, 1 DNF (Italië) 1 (Spanje) met een 89° plaats als eindrangschikking. Heeft op die 3 seizoenen 3x Lombardije en 1x Luik-Bastenaken-Luik gereden, telkens met als resultaat DNF. Nu zijn er 2 mogelijkheden: ofwel is het talent van Vervaeke overschat (talent alleen volstaat niet om hoog op de wielerladder te geraken) ofwel wordt hij bij Lotto Soudal toch niet te best begeleid. Het kan ook een combinatie van deze 2 zijn. Gelukkig gaat hij naar een andere ploeg (Sunweb) en zal binnen dit en 2 jaar kunnen uitgemaakt worden waarom tot nu toe er niet is uitgekomen wat velen verwacht hadden. Lambrecht, een groot talent. OK, maar ik wil er wel op wijzen dat wij dikwijls, vooral als het talent van eigen bodem is, onze verwachtingen te hoog plaatsen. Ik zie bijvoorbeeld dat een Guillaume Martin, niet iemand van bij ons, maar toch ook met een beetje talent (allicht minder dan Vervaeke en Lambrecht) én even oud als Vervaeke door eerst naar een kleinere ploeg te gaan wel de kans krijgt om zich op eigen ritme en naar mogelijkheden te ontwikkelen. Misschien is dat een geleidelijker en beter proces om ver te geraken in deze harde wereld die het wielrennen toch is..

0
Koersmaniak 10 oktober 2017 om 15:11

Voor mij valt een belg in de top10 in een grote ronde dan een die top10 rijdt in een (semi) vlaamse klassieker. Bijvoorbeeld Edward Theuns, werd 8 in Roubaix, maar doordat er 2 belgen voor hem eindigden en er andere landgenoten (semi)klassiekers wonnen kreeg hij daar weinig publiciteit voor.

Als er nu een belg een klassement zou rijden in een grote ronde of WT-rittenkoers als Zwitserland of Parijs Nice, zou deze nieuwe klimmer een pak meer aandacht krijgen, zelfs wekenlang.

Lotto heeft met Lambrecht en Vanhoucke vers klimtalent en moet inzetten op hun ontwikkeling, maar ze nu nog even in de luwte laten. Net daarom is het jammer dat er geen klassementsman meer is. JVDB kon zich ontwikkelen terwijl Evans eerst nog in de ploeg reed. Sam Oomen die in de ploeg van Dumoulin en Kelderman zich ontplooit..

0
Kosmonaut 10 oktober 2017 om 15:40

Wel erg jong nog om prof te worden….
Erg benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen want zoals eerder genoemd komen veel talenten uiteindelijk bij Lotto-Soudal niet uit de verf. De Greef, de Clerq, Vanenderd van Huffel, en ook niet klimmer maar wereldkampioen tijdrijden bij de beloften Cornu, bij allemaal kwam het er niet uit….

Maar misschien dat de verwachtingen zoals die van Louike er ook aan bijdragen dat er zoveel kopje onder gaan in België als dat is hoe er daar over zulke knaapjes gedacht wordt….

0
CeRo 10 oktober 2017 om 16:39

@WernerFrancke
Vanaf juli normaal.

0
Geraint 10 oktober 2017 om 18:39

Je kan enkel hopen dat die trainer bij Lotto die Vervaeke en Benoot overtraind heeft ver weg blijft van deze jongen.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone