Belgisch kampioen Van Hecke blijft Topsport Vlaanderen-Baloise trouw

donderdag 15 oktober 2015 om 09:49
Belgisch kampioen Van Hecke blijft Topsport Vlaanderen-Baloise trouw

Foto: Sirotti

Preben van Hecke blijft gewoon bij Topsport Vlaanderen-Baloise. De Belgisch kampioen heeft ondanks de interesse van enkele buitenlandse ploegen besloten zijn aflopende contract met twee jaar te verlengen. “Financieel gezien kon ik beter naar het buitenland, maar ik had geen zin om daar weg te kwijnen”, vertelde hij aan Sporza.

Van Hecke stond niet meteen afwijzend tegenover een transfer. “Verschillende teams hebben interesse getoond in mij. Met twee Franse ploegen heb ik zelfs meerdere keren om de tafel gezeten. Maar uiteindelijk heb ik toch gekozen om bij mijn vrienden te blijven.”

De 33-jarige Van Hecke, die op het BK in Tervuren verrassend Jürgen Roelandts klopte, weet dat hij nog een halfjaar lang zoveel mogelijk publiciteit moet sprokkelen. “Maar wat daarna?”, vraagt hij zich hardop af. “Daarom heb ik met mijn hart gekozen voor een verlengd verblijf bij Topsport Vlaanderen-Baloise.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Kurrevd 15 oktober 2015 om 09:51

Terechte en slimme keuze !

Titaantje 15 oktober 2015 om 10:13

Of het terecht en slim is weet ik niet. Gezien zijn leeftijd is een financiële stap maken niet verkeerd, want je weet niet wat er na de wielerwereld komt.
Maar wellicht kreeg hij bij andere ploegen geen aanbod voor twee jaar.
En nog beter zou zijn als hij met topsport mondeling een toezegging heeft dat hij over 2 jaar tot de staf kan toetreden. Dan zou het zeker een slimme keuze zijn.

Bram93 15 oktober 2015 om 10:21

Ik ben blij dat hij niet naar TLJ gaat, er waren toch geruchten?

Hakkie2 15 oktober 2015 om 10:40

Hele goede keus. Beter gelukkig met een wat minder salaris, dan ongelukkig met een hoog salaris. Geld is ook niet alles.

@Titaantje: je kunt natuurlijk niet al je renners een plek in de staf beloven (ik hoor steeds meer oudere renners die daar op mikken). Je staf blijft over het algemeen heel wat jaren zitten en dan zit je straks met meer omkadering dan renners.

kaalpani 15 oktober 2015 om 14:07

Als 33 jarige weet je als het goed is wat je kan, maar vooral wat je niet kan. Ik denk (maar wie ben ik om deze mening te hebben) dat dit de meest professionele beslissing is die hij had kunnen nemen.

Chaba 15 oktober 2015 om 20:34

Slim en hij zal waarschijnlijk wel in de staf een plekje krijgen bij TSV gok ik zo.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair