België stuurt geen beloften en junioren naar EK veldrijden in Rosmalen

donderdag 29 oktober 2020 om 14:05
België stuurt geen beloften en junioren naar EK veldrijden in Rosmalen

foto: Cor Vos

Belgian Cycling heeft besloten geen beloften en junioren te sturen naar het EK veldrijden van volgende week in Rosmalen. Dat nieuws ontving WielerFlits uit goede bron. Daarnaast zou de titelstrijd voor junioren helemaal geschrapt zijn van het EK-programma.

De beslissing van de Belgische wielerbond om geen jeugd te sturen naar het Nederlandse Rosmalen, onder de rook van Den Bosch, is het gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen in België. Eerder deze week besloot de Vlaamse regering dat alle competitiesporten boven de 12 jaar verboden zijn, en daardoor zijn wedstrijden voor aspiranten, nieuwelingen, junioren en beloften afgelast.

Het Europees kampioenschap voor elite mannen, elite vrouwen en de U23-categorieën staan voorlopig nog wel op het programma, weten we. Vorige week kreeg de organisatie, in handen van Libéma Profcycling, groen licht van de Veiligheidsregio Brabant-Noord om het EK met de nodige maatregelen door te laten gaan.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Chris Van Uden 29 oktober 2020 om 14:11

Moet het dan wel doorgaan?

flipper 29 oktober 2020 om 14:37

Dat vroeg ik me ook af!

Ik dacht dat we de komende drie jaar allemaal binnen moeten blijven, totdat de economie compleet is ingestort en de staatsschuld vertienvervoudigd??

stalle 29 oktober 2020 om 15:14

Stoppen dat is toch duidelijk.

ChefSpijker 29 oktober 2020 om 15:54

Toch raar dat ze geen beloften sturen. Die rijden in andere crossen gewoon met de profs rond. Zal papa Nys ook niet blij mee zijn. Gratis goud voor Kamp.

xistnc 29 oktober 2020 om 16:31

Dan moet Vegni die ook maar drie jaar schorsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone