EK veldrijden in Rosmalen mag doorgaan van Veiligheidsregio Brabant-Noord

donderdag 22 oktober 2020 om 12:14
EK veldrijden in Rosmalen mag doorgaan van Veiligheidsregio Brabant-Noord

foto: Cor Vos

Het Europees kampioenschap veldrijden kan op 7 en 8 november doorgaan in Rosmalen. De organisatie heeft de bevestiging gekregen dat het, ondanks alle verscherpte coronamaatregelen van de Nederlandse overheid, plaats kan vinden. Weliswaar onder strikte voorwaarden.

“De organisatie kreeg deze week van de veiligheidsregio Brabant-Noord groen licht. Er zijn daarbij een aantal strenge eisen gesteld, waar de organisatie aan moet en zal voldoen”, schrijft Libéma Profcycling in een persbericht.

Eerder werd al bekendgemaakt dat het EK veldrijden op het terrein van Autotron zonder publiek afgewerkt zal worden. Alle deelnemers en de mensen in hun entourage worden getest op het coronavirus en er geldt een mondkapjesplicht op het terrein, behalve voor de crossers.

Reactie organisatie
“We vinden twee zaken belangrijk: dat we geen onverantwoorde gezondheidsrisico’s nemen en dat we de Nederlandse én buitenlandse sporters toch een Europees Kampioenschap kunnen bieden”, zegt Niels Geven van Libéma Profcycling. “Met het hierboven geschetste scenario kunnen we die twee zaken combineren in ‘s-Hertogenbosch. We zijn blij dat alle betrokken instanties willen meedenken om ook in deze tijd een EK verantwoord te kunnen organiseren.”

“Het publiek proberen we dit jaar via televisie en onze social media-kanalen maximaal te laten mee genieten van de wedstrijden. Een speciaal dankwoord dient nog uit te gaan naar alle organisaties, partners, bedrijven en vrijwilligers die betrokken zijn bij de realisatie van dit evenement, zonder hen is dit niet mogelijk”, aldus Geven.

Dit artikel delen:

6 Reacties

FDJ 22 oktober 2020 om 12:21

Vreemd dat er voor een B sport als deze een uitzondering gemaakt wordt terwijl verder er behalve Eredivisie, Keuken Kampioen divisie en Eredivisie vrouwen niets mag in Nederland. Waarschijnlijk zal het geïnvesteerde overheidsgeld veel goedmaken om uit allerlei Europese landen sporters en entourage in te laten vliegen. Af en toe is het hele beleid echt niet meer uit te leggen.

0
nickdt 22 oktober 2020 om 12:25

Precies. Ik denk ook dat weinig sportbonden en organisaties dit gaan pikken.

0
wielrenner 22 oktober 2020 om 12:25

Inderdaad, gelijke monnikken, gelijke kappen. En zo boeiend is dat kampioenschap niet.

0
Shakes 22 oktober 2020 om 13:53

Dit is op afgesloten terrein denk ik. Dus ala een voetbalstadion. Derhalve anders dan AGR bijv. Toch mooi dat het kan ?

0
FDJ 22 oktober 2020 om 16:45

Er zijn heel veel sporten op afgesloten terreinen (in sporthallen etc)

0
Arie den Blanken 22 oktober 2020 om 14:19

Is op het Autotron en inderdaad een afgesloten terrein.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone