‘Begeerde Landa tekent bij Movistar’

‘Begeerde Landa tekent bij Movistar’

foto: Sirotti

woensdag 21 juni 2017 om 08:40

Mikel Landa rijdt volgend jaar voor Movistar, dat weet La Gazzetta Dello Sport te melden. De Spaanse klimmer, die afgelopen Giro een etappe won en de bergtrui pakte, zal na twee jaar Sky verlaten.

Landa is een begeerd renner op de transfermarkt. Eerder toonden ook zijn oude ploeg Astana en het Bahrain Merida van zijn voormalige teamgenoot Vincenzo Nibali al interesse in de Bask.

Volgens de roze sportkrant zal ook de 24-jarige Jaime Roson, die zijn doorbraak kent bij Caja Rural-Seguros RGA, volgend seizoen te bewonderen zijn in het tricot van Movistar.

Dit artikel delen:

38 Reacties

jvh93 21 juni 2017 om 08:41

logische keuze, mooie ploeg voor Landa

reusjen 21 juni 2017 om 08:47

Opzich een logische keuze alleen vraag ik me wel af of hij voor eigen kans mag gaan rijden. Het hangt er ook een beetje vanaf hoelang valverde nog doorgaat denk ik.

Noud89 21 juni 2017 om 08:58

Op zich geen logische keuze. Van een mogelijk gedeelde tweede plaats in de hiërarchie naar een met zekerheid derde plaats of lager in de hiërarchie.

Beter was hij naar Astana gegaan.

achtpuntzes 21 juni 2017 om 09:00

gemiste kans voor TLJ, had niet misstaan in de klimtrein van Kruijswijk. ;)

pjam4 21 juni 2017 om 09:04

Zo blijft hij in de pikorde een subkopman, maar een Spaanse ploeg lijkt me wel passender dan een sterrenploeg waar je niet veel in te brengen hebt en vele vrijwel gelijkwaardige collega’s.

Jean Dumas 21 juni 2017 om 09:09

Zal daar vast wel in een grote ronde voor eigen kans mogen gaan, maar in principe blijft het probleem van de pikorde bestaan. Dit is een type renner om te vrijbuiteren.

Ab Normaal 21 juni 2017 om 09:09

Helemaal eens met Noud.
Begrijp daar helemaal niks van. Zitten zeuren dat je niet voor eigen kans mag gaan en dan naar een ploeg gaan waar Quintana en Valverde rijden.
Als dat echt zo is verdient hij gewoon niet beter en moet hij voor eeuwig zijn mond houden.

F e r o x 21 juni 2017 om 09:10

Niet vergeten dat er bij Movistar al ongelooflijk veel jong klimtalent rijdt ook. Vreemde keuze.

Laatste man 21 juni 2017 om 09:14

Zal wel kopman zijn in Giro normaal gesproken, zonder Quintana en Valverde. En wellicht de Vuelta medekopman. Hij gokt gewoon op een einde van Valverde ;)

Castroviejo schijnt de andere kant op te gaan. En als Gorka naar broer Ion vertrekt dan komt er weer wat ruimte bij Movistar. Bij Astana heb je (voorlopig) Fuglsang, Lopez en Aru. Bahrein was hij ook naast Nibali en Ion gekomen.

Zo gek is zijn keuze dus niet, zeker niet gebaseerd op een Giro kopmanschap.

Mathieu Moller 21 juni 2017 om 09:16

Landa kopman Giro, Quintana en Valverde samen naar Tour en Vuelta, zou ik denken.

PeterSelie 21 juni 2017 om 09:17

Kan volgende Giro gewoon helemaal voor eigen rekening rijden met daarbij nog een paar renners in ondersteuning. Is een andere situatie dan bij SKY waar er 2-3 azen op het kopmanschap in de Giro (Thomas, Henao, Poels), is in principe een logische keuze. Kan dan in de Vuelta kijken waar ie raakt en een tandem vormen met Valverde. Helemaal geen slechte keuze zoals sommigen vinden.

Spinergy 21 juni 2017 om 09:21

Dat lijkt me een goede keuze!

assen 21 juni 2017 om 09:23

Jammer dat er weer een goede renner naar een goede ploeg gaat. :-(
Wielrennen is het leukst met goede renners bij slechte ploegen.

Romāns Vainšteins 21 juni 2017 om 09:24

Ik ben hier wel blij mee, ben namelijk zo’n type dat het fijn vind dat de juiste renners bij de logische ploeg fietsen. Overigens zie ik Landa eerder een rol vervullen als top-kaper / meesterknecht dan dat hij als AK-man uitgespeeld kan worden. Er zit toch veel grilligheid (wat mooi is) in hem en zijn chrono wordt hem niet.

Kirsipuu 21 juni 2017 om 09:29

Eens met Laatste Man.

Daarnaast heeft Movistar, met het naderende afscheid van El Imbatido, dringend een nieuwe Spaanse topper nodig. Dus het salaris zal ook wel goed zijn.

Man met de hamer 21 juni 2017 om 09:31

Leuke stelling assen, daar zie ik wel wat in.
Jammer dat dit machtsblok nu nog sterker wordt. De champions league is het slechte voorbeeld, dat moet voorkomen worden. Op den duur zijn er wellicht ingrepen van hogerhand nodig, zoals bij het basketbal in the VS.
Froome naar Roompot, Landa naar Wanty.

Noud89 21 juni 2017 om 09:44

Dat naderende afscheid van Valverde dat er al 7 jaar aan zit te komen terwijl de man alleen maar beter wordt? Hij kan zomaar weer verzinnen dat hij volgende jaar de Giro/Vuelta wil rijden, dan ben je als Landa de lul.

Ik snap het van Movistar eigenlijk ook niet echt, past helemaal niet in het beleid van die ploeg. Bovendien als mannen als Quintana/Valverde dan een keer niet rijden is het ook een prima mogelijkheid om de Amadors/Fernandezen/Herrada’s van deze wereld een keer tevreden te houden.

Overigens zit ook Soler er aan te komen, en iets zegt me dat die wel eens vrij snel op hetzelfde niveau als Landa kan zitten. Carapaz is al binnen, Roson schijnt dan ook te komen. Dat gaat gewoon dringen worden, en het lijkt me allesbehalve zeker dat Landa zomaar even als uitgesproken kopman naar de Giro gaat.

Random wielerliefhebber. 21 juni 2017 om 09:52

Valverde eist de laatste jaren nooit meer alleen kopmanschap in een grote ronde. Daar kan landa prima naast rijden, goede ploeg. Al is de vraag voor hoelang met carapaz, soler en Fernández

Secondant 21 juni 2017 om 09:54

Hoe kunnen mensen dit nou een mooie transfer vinden? Het is doodzonde dat de renners die in potentie een grote ronde kunnen winnen bij elkaar gaan rijden. Landa had juist naar een ploeg moeten gaan waar hij de eerste kopman is voor het ronde werk. Nu gaan we hem nooit tegen Quintana zien koersen, altijd samen met of in andere koersen.

Hij had naar een ploegen moeten gaan waar hij eerste kopman is. Astana of Cannondale bijvoorbeeld.

DeLuiaardVanLimburg 21 juni 2017 om 09:58

Ik ben net zo’n autist als Romans, deze man hoort bij een Spaanse of op zijn minst mediterraan getypeerde ploeg rijden.

Verder zie ik hem inderdaad ook het liefst als flamboyant veelwinnaar die af en toe daardoor ook vast hoog in het klassement zal eindigen, maar vooral van het leven op de fiets geniet.

Lauren 21 juni 2017 om 10:02

Landa vind ik 1 van de mooiste renners van het peloton. Goed dat hij weg gaat bij sky, jammer van movistar. Maar Landa is niet naar movistar gegaan om geen kopman te zijn anders had hij wel een andere ploeg gekozen. Dus ik heb goede hoop dat Landa volgend jaar gewoon als kopman start in de giro.

SteelHorseCowboy 21 juni 2017 om 10:02

Tja, ‘logisch’… Dat is dan de logica van het geld.
Het zou in ieder geval leuker zijn als de klassementsrenners meer verdeeld zouden zijn over de ploegen.

Wheely 21 juni 2017 om 10:07

Ook ik ben net zo obsessief compulsief als RV en de Luiaard. Landa past in het Movistar hokje, nu Dowsett daar nog weg.

Mathieu Moller 21 juni 2017 om 10:15

@Wheely
Sütterlin en Sutherland horen daar wat mij betreft ook echt niet.
Spanjaarden bij Sky vind ik ook altijd raar.

Witte Trui 21 juni 2017 om 10:15

Met alle respect voor de meningen dat Landa als topper juist naar een ploeg moet gaan om voor eigen kansen te rijden: laat hem eerst maar weer eens aantonen kandidaat voor een grote ronde te zijn. Bij Sky was hij dat niet (meer). De keuze voor een Spaanse ploeg is in die optiek een goede en de Giro krijgt hij waarschijnlijk wel de kans.

Daarnaast zijn er best veel ‘contenders’ voor een podium grote ronde momenteel (meer dan enkele jaren terug): Froome + evt. Thomas/Henao, Quintana/Valverde, Contador/Mollema, Nibali, Bardet, Porte (v. Garderen afgeschreven), Pinot, Kruijswijk (ok, alleen Giro), Dumoulin, Yates(2x)/Chaves, Konig/Majka, Martin, Aru/Fuglsang, Zakarin.

Er zijn weinig WT ploegen die geen podium kandidaat beschikbaar hebben (Lotto Soudal, Cannondale, DD).

Headlines

Materiaalzone

Populair