Bazzana: “Ik kan naar Airgas-Safeway als Horner stopt”

Bazzana: “Ik kan naar Airgas-Safeway als Horner stopt”
donderdag 3 december 2015 om 10:33

Alessandro Bazzana is naarstig op zoek naar een nieuw team voor 2016. De Italiaan zag zijn aflopende contract bij UnitedHealthcare niet verlengd worden, maar blijft mogelijk wel actief op het Amerikaanse continent. Daarbij is hij afhankelijk van Chris Horner, vertelt hij aan TuttoBiciWeb.

‘Anders is het mooi geweest’
“Ik heb nog gesproken met Gianni Savio (Androni Giocattoli-Sidermec, red.) en Francesco Pelosi (Nippo-Vini Fantini, red.), maar zij hadden geen plek meer voor mij. Ik heb echter een grote kans op het ondertekenen van een contract bij Airgas-Safeway, maar dan zal Chris Horner eerst moeten besluiten om te stoppen met wielrennen. Maar ik ga er geen drama van maken mocht het niet lukken. Ik ben een gelukkig man, dan is het na negen seizoen wielrenner te zijn geweest in het buitenland tijd om naar huis te gaan. Dan ga ik genieten van mijn gezin en aan het werk, amen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

billi 3 december 2015 om 10:51

Horner geeft wel de meeste publiciteit bij Airgas-Safeway.

Hoop toch dat hij nog een jaartje doorgaat en wat meer kansen krijgt om wedstrijden te rijden.
Bazzana is een goed renner, maar het komt er niet echt uit, zal ook niet echt een aanwinst zijn, dan eerder voor talent gaan lijkt me, of hij moet een soort mentor functie krijgen.

0
heuvelcolombia 3 december 2015 om 11:24

Vreemd. Hij zou toch de tweede belangrijkste renner van UHC zijn.
Hij is 31, niet overdreven oud.

0
Sebas 3 december 2015 om 11:56

@ heuvelcolombia

Hij gooit zich er af en toe wel leuk tussen inderdaad, maar veel meer toch ook niet. Zou het een sponsordingetje of strategiewijziging van de ploeg zijn? Vier van de vijf Italianen binnen het team zijn er in 2016 niet meer bij.

0
Inloggenisidioot 3 december 2015 om 12:01

UHC rijdt in 2016 geen Europees programma meer, dus zullen Europese renners ook niet meer interessant zijn voor de sponsor!

0
reusjen 3 december 2015 om 13:16

Is Horner nog aan het twijfelen over het voortzetten van zijn carrière of is het meer de wens die de vader is van de gedachte.

0
Sebas 3 december 2015 om 13:22

@ inloggenis..

Dat verklaart een hoop.

0
Verweggistan 3 december 2015 om 18:44

Bazzana is er inderdaad slachtoffer van dat UHC zich op Amerikaanse renners is gaan concentreren (wat opzich toe te juichen is, Amerikaanse talenten laten doorstromen naar PCT), maar wel oneerlijk in dit geval, wat Bazzana rijdt al zijn hele carrière in Amerikaanse dienst. Zou volgens mij een goede aanwinst zijn voor iedere PCT ploeg, of wellicht zelfs als Lampre een extra helper nodig heeft, zoals Bellemakers ook eens een jaar voor Lotto reed.
Het is een goede renner

0
heuvelcolombia 3 december 2015 om 19:27

Dat verklaart idd een hoop. Dat wist ik niet, maar UHC zag je ook niet echt in Europa buiten Bazzana in World Ports Classic.

0
LinusGerdemann 3 december 2015 om 21:40

@heuvel Ze reden ook vaak de Ronde van Drenthe en dit jaar heb ik ze ook in de ronde van Luxemburg gezien.

0
Dayer Quintana 3 december 2015 om 22:44

UHC reed redelijk wat koersjes hoor in Europa maar idd de in mooiere waren ze nooit te zien.

0
Pizzi 4 december 2015 om 02:02

Kan me Marc de Maar (destijds UHC) nog herinneren, samen met Tjallingii in de ontsnapping in Milaan – San Remo. 2014 was dat. Lijkt een eeuwigheid geleden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone