Bauke Mollema: “Het kan een onvoorspelbare Tour worden”

zondag 14 juni 2020 om 17:05
Bauke Mollema: “Het kan een onvoorspelbare Tour worden”

foto: Cor Vos (archief)

Bauke Mollema verwacht een onvoorspelbare Tour de France dit najaar. Dat heeft de kopman van Trek-Segafredo verteld aan Bureau Sport. “Iedereen heeft een andere voorbereiding gehad en er zijn heel weinig wedstrijddagen voor de Tour”, zegt hij.

Mollema zegt dat de openingsritten in en om Nice geen geheimen voor hem zullen hebben, aangezien hij als inwoner van Monaco in de buurt woont van de Franse kustplaats en er dus veel traint. “De andere ritten ga ik ook nog verkennen, begin augustus rond de Tour de l’Ain en andere wedstrijden om dan er een paar mee te pakken”, aldus de winnaar van de Ronde van Lombardije van vorig jaar.

Goede najaarscoureur
“Ik ben mij druk aan het voorbereiden om een klassement te rijden in de Tour. Ik kijk er wel naar uit. De Tour is altijd een bijzondere wedstrijd geweest voor mij en het wordt lastig, want het deelnemersveld gaat super sterk zijn. Het kan ook een onvoorspelbare Tour worden. Iedereen heeft een andere voorbereiding gehad en het is lastig om te vergelijken met andere jaren, er zijn ook heel weinig wedstrijddagen voor de Tour. Het heeft wel wat”, aldus Mollema, die ook nog op de planning staat voor de Vuelta a España.

“Het is lastig in te schatten of dat positief of negatief voor mij is. Over het algemeen ben ik in het najaar wel in goede doen, maar dan heb je veel wedstrijden in de benen. Of dat het verschil maakt, weet ik niet. Die onzekerheid is er wel”, geeft hij aan. “Ik heb wel vertrouwen in het seizoen. Hoe de situatie veranderd is ten opzichte van twee maanden geleden, dan vind ik het er wel goed uit zien. Overal worden maatregelen versoepeld en denkt men vooruit.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Jacob Lohof 14 juni 2020 om 17:25

Trouwens, was een mooi stukje. Ook met de kinderen. Hij blijft Rustig

stibadi 14 juni 2020 om 18:06

Alles kan. Ik ben ook benieuwd! Toch denk ik dat Bernal heer en meester zal zijn in de Tour. Hij laat nu alweer (op Strava) zien dat hij over een hoog niveau beschikt. En volgens mij heeft hij gewoon het meeste talent en de beste begeleiding van allen. Ik verwacht dat andere koersen inderdaad meer open zullen liggen

Murcia 14 juni 2020 om 19:15

Onvoorspelbaar is niet een woord waarmee ik de afgelopen jaren de Tour zou omschrijven en dit jaar lijkt het ook niet echt anders te worden. De verrassing zou dan moeten zijn dat Jumbo-Visma echt de strijd met INEOS aan kan gaan voor de eindzege.
Maar of het verloop van etappes nou ineens anders gaat worden vraag ik me af.

LaTrapper 14 juni 2020 om 20:59

Ik verwacht zeker in de eerste twee weken geen echte Jumbo aanval. Zit niet echt in het DNA van die drie Jumbo mannen. Dus zal wel weer tot driekwart van de tour een paars-zwart treintje voor een geel-zwart treintje worden, met hopelijk nog wat aanvallen uit andere hoek: Landa, Lopez e.d.

Jacob Lohof 14 juni 2020 om 21:27

Hoop veel spanning in Tour , en niet steeds Ineos en Jumbo . Dat zijn defensieve ploegen. Geef mij maar movistar , Astana en hoop Trek en bahrain

harryjohan71 14 juni 2020 om 22:37

Volgens mij heeft Roglic in de Vuelta wel degelijk aanvallend gereden toen het nodig was. Hierdoor heeft hij zijn achterstand opgelopen door de valpartij in de de ploegentijdrit goedgemaakt. Daarna heeft de ploeg geconsolideerd en is Roglic meegeschoven waar nodig. Als leider moet je niet onnodig aanvallen, maar energie sparen. Dit doen alle ploegen!! Lopez, Quintana, Valverde, Porte, Nibali en Alaphilippe gaan ook niet aanvallen als ze in de leiderstrui rijden met de kans deze te verspelen.

Panache 15 juni 2020 om 15:59

Harry, dan moet je nog eens de finale van Tour 2019 etappe 8 (Mâcon – Saint-Étienne 200 km) terug kijken…

harryjohan71 15 juni 2020 om 21:14

@ Panacha Wat wil je hier mee bewijzen? De gele trui drager (leider) viel hier niet aan. De gele trui drager verdedigde. Alaphilippe en Pinot vielen in de laatste klim aan om beperkte tijdswinst te boeken en de gele trui te pakken. Toen Alaphilippe de gele trui had heeft zijn ploeg deze alleen verdedigd en is hij niet ten aanval getrokken. Hij ging zelfs verdedigend rijden voor een podiumplek. Dit is precies zoals Roglic in de Vuelta deed na zijn achterstand die hij opgelopen had. Pinot had in de tour geen andere keus dan aan te vallen, omdat hij op achterstand was geraakt. Pinot is in deze tour nooit in een leidende positie geweest.

Merlinappa 14 juni 2020 om 21:31

Ik verwacht wel veel andere namen die naar voren gaan komen. Met name renners die zelf in training net zo diep kunnen gaan als in koers.

Jacob Lohof 15 juni 2020 om 08:55

Is ook zo hier is wat Jumbo doet , goed en heilig is. Hebben liever dat iemand van Jumbo wint , maakt niet uit of Nederlander is. Dus liever Roglich als Bauke , Wilko. Of bij etappes zelfde als maar van Jumbo is.

harryjohan71 15 juni 2020 om 12:50

Mijn voorkeur gaat naar een overwinning van een NL ploeg of een overwinning van een Nederlander. Dit geldt voor veel wielrenners op deze website. Voor de Belgen geldt hetzelfde. Die juichen ook voor DQS ongeacht of er nu een Belg of een ‘buitenlander’ wint. Voorgaande jaren was wel 70% van de overwinningen bij deze ploegen voor de rekening van een ‘buitenlander’. Dat een NL ploeg het goed doet, is goed voor de populariteit/publiciteit en opleiding van het wielrennen in NL. Dit wordt weleens vergeten door de Nederlanders die anti JV zijn.

Jean Dumas 15 juni 2020 om 11:12

Een onvoorspelbare Tour is ideaal voor mannen als Bauke. Mwah, ritje winnen.

Lance4eva 15 juni 2020 om 12:14

Uit hetzelfde interview, waarom heeft Nibali een teringhekel aan Kruijswijk?

SteelHorseCowboy 15 juni 2020 om 13:38

Dan IS het dus een onvoorspelbare tour.
Als je nu niet kunt voorspellen hoe hij gaat worden is hij dus onvoorspelbaar.
Al kan hij uiteindelijk natuurijk toch een heel voorspelbaar verloop hebben.

chasse patat 15 juni 2020 om 17:38

De onvoorspelbaarheid zit denk ik vooral in de koers van drie weken. Hoe reageert een lichaam daarop als je nog maar nauwelijks koers in de benen hebt. Dat is nieuw en maakt het dus onvoorspelbaar en anders als voorgaande jaren.

Headlines

Materiaalzone

Populair