Bauke Mollema rijdt Tour en Vuelta, Vincenzo Nibali naar Giro

maandag 18 mei 2020 om 17:39
Bauke Mollema rijdt Tour en Vuelta, Vincenzo Nibali naar Giro

Bauke Mollema tijdens de Tour 2019 - foto: Cor Vos

Bauke Mollema is tijdens de komende Tour de France een van de kopmannen van Trek-Segafredo in de Tour de France. Die rol deelt de Nederlandse klassementsrenner met Richie Porte. Een maand later zal Mollema in de Vuelta a España jagen op ritzeges. Vincenzo Nibali zal zich richten op een goed klassement in de Giro d’Italia.

“Mijn doelen voor de rest van dit seizoen blijven eigenlijk hetzelfde”, zegt Mollema. “Ik kijk ernaar uit om weer te kunnen koersen. Tot nu toe moest ik vooral fit blijven, maar met een nieuwe kalender kunnen we toewerken naar onze doelen. Het worden drukke maanden, maar ik hoop dat ik de fans weer kan laten juichen.”

Porte weet niet wat hij kan verwachten van een Tour in september. “Ik verwacht dat het niet zo warm wordt als normaal, maar het weer kan wel grilliger zijn in de bergen”, voorspelt hij. “Het vuur is wel weer opgelaaid richting de Tour, maar las je negen weken niet hebt kunnen fietsen op de weg, zorgt dat wel voor een schok in het lichaam. In het wielrennen heb je een doel nodig, dus het is goed dat we nu ergens naartoe kunnen werken.”

Mollema en Porte zullen, als alles doorgaat zoals gepland, weer in actie komen tijdens de Tour de l’Ain in Frankrijk. Dit rittenkoers staat van 7-9 augustus op de kalender.

Nibali met Ciccone in Giro d’Italia
In de Giro d’Italia voert Vincenzo Nibali de troepen van Trek-Segafredo aan, met landgenoot Giulio Ciccone aan zijn zijde. “Deze kalender brengt een golf van positiviteit en optimisme, in een heel moeilijk seizoen”, zegt de Haai van Messina. “Ons wacht een schema vol met koersen in slechts drie maanden. We moeten alles doen om klaar te zijn. Ik focus mij op een voornamelijk Italiaans programma waarin de Giro centraal staat. Ik wacht ook nieuws af over het WK.”

Nibali zal in juli een hoogtestage afwerken. Hij kijkt uit naar de nieuwigheden, zoals najaarsbeklimmingen in de Giro en Milaan-San Remo in augustus. “Maar ik houd van nieuwe uitdagingen. Vanaf de eerste hoogtestage in juli kan ik mij vier maanden volledig onderdompelen. Ik ben gemotiveerd en optimistisch dat we weer kunnen koersen”, aldus Nibali, die zijn seizoen zou moeten beginnen op 1 augustus in Strade Bianche.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 18 mei 2020 om 17:47

En Porte alledrie een week :)

josi 18 mei 2020 om 19:02
Quote:
Deze kalender brengt een golf van positiviteit en optimisme

Je hoort het Nibali zo zeggen.

Limal 18 mei 2020 om 19:51

Met Mollema en Porte win je natuurlijk nooit een grote ronde, maar een ritje wanneer de favorieten even naar elkaar rijden zit er altijd in. Ciccone had ik ook wel graag in de Tour bezig gezien, maar ben benieuwd wat die dan van de Giro maakt. Ik kan me moeilijk voorstellen dat die louter in steun van Nibali gaat rijden. Eigenlijk hoop ik van niet… (hoewel ik Nibali best nogeens een grote ronde toewens)

Koers 18 mei 2020 om 22:05

Ik had bauke graag in de giro gezien, daar zal waarschijnlijk de minste kwaliteit rondrijden. Gun hem nog wel eens een podium(die in de vuelta heeft ie natuurlijk nirt kunnen vieren), en hij kan daar opzoek naar een ritzege in de overgebleven ronde.

MichelvD 18 mei 2020 om 22:03

Geweldige rennner maar echt geen podium in een grote ronde helaas

Spake Breekerd 19 mei 2020 om 10:28

Of met terugwerkende kracht, je weet t nooit ’t nooit hé.

Bummetje 19 mei 2020 om 10:06

Nibali is toch een renner die veel wedstrijdritme nodig heeft, zeker de afgelopen jaren. Ik had hem in zowel de tour als giro verwacht, tour om warm te draaien en af en toe een rit uit te zoeken (en voor de publicaliteir) en daarna giro voor een klassement. Nu vrees ik dat hij de eerste helft van de giro te veel tijd gaat verliezen omdat hij nog niet op stoom is.

EducationSecond 19 mei 2020 om 11:05

In een Vuelta in oktober/november acht ik een Mollema toch niet kansloos voor het podium. Iets later in het jaar is wellicht toch in het voordeel ten opzichte van de Spanjaarden en Zuid Amerikanen. Het profiel is ook niet ongunstig voor hem. Kies je ritten uit in de Tour (daar is hij normaal gesproken wel kansloos voor het podium) en dan vol voor de Vuelta gaan zou ik zeggen!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair