Baskenland dicht bij Grand Départ 2022 of 2023
Bilbao loopt uit voor de start van een Vuelta-etappe in 2019 - foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2019 om 16:43

Baskenland dicht bij Grand Départ 2022 of 2023

Het Baskenland heeft interesse getoond in de organisatie van een Grand Départ van de Tour de France. Dat hebben de presidenten van Spaans-Baskenland en Frans-Baskenland laten weten op een bijeenkomst. Het zou gaan om de Tourstart van 2022 of 2023.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Na een gesprek om de band tussen beide delen van het Baskenland te versterken, kwam ook het onderwerp Tour de France ter sprake. “We zijn geïnteresseerd. Ik weet niet of het voor 2022 of 2023 zal zijn”, aldus Iñigo Urkullu (president van Spaans-Baskenland) tegen Eitb.eus.

Eerder werd overwogen om een etappe te laten starten of finishen in het Baskenland, gaf Urkullu toe. Nu is het de bedoeling om als Grand Départ een etappe te organiseren die door beide regio’s trekt.

Oud-wielrenner Joseba Beloki gaf eerder vandaag op Twitter aan dat snel bekend wordt dat de Tour in 2023 in Bilbao begint. De burgemeester van Bayonne, Jean René Etchegaray, bevestigde tegen AS dat het inderdaad om dat jaar gaat. Over de locatie is nog niets bevestigd. “Het Grand Départ is heel dichtbij en de overeenkomst is bijna gesloten”, wordt gezegd.

In 2020 begint de Tour de France in Nice en in 2021 is Kopenhagen in Denemarken de startlocatie van de drieweekse rittenkoers. Het Grand Départ van 2022 is nog niet vergeven. Namens Nederland zou Den Haag interesse hebben, terwijl ook Marseille en Noorwegen op de lijst staan.

 
2 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2019
Beste plek om welke wielerwedstrijd dan ook te beginnen.
9 oktober 2019
Jammer dat Emakumeen Bira moet verdwijnen en dat er voor de Tour wel geld is.

Reacties zijn gesloten.