Jan-Willem van Schip naar BEAT Cycling Club

maandag 28 oktober 2019 om 12:00
Jan-Willem van Schip naar BEAT Cycling Club

foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Jan-Willem van Schip rijdt het olympische seizoen 2020 voor BEAT Cycling Club. De 25-jarige Nederlander komt over van Roompot-Charles, dat na dit seizoen stopt. Van Schip kan zich bij BEAT focussen op wegwedstrijden en voorbereiden op de Olympische Spelen, en hij mag zijn kromme stuur meenemen.

Van Schip tekent een eenjarig contract bij de continentale formatie van manager Geert Broekhuizen. “Jan-Willem is een van de meest talentvolle renners in Nederland, zowel op de baan als op de weg. Hij verdient een goede omgeving om komend jaar te laten zien wat hij waard is en dat willen wij hem heel graag bieden binnen BEAT”, zegt Broekhuizen.

“Zo gaan we komend jaar op de weg een specifiek programma en een ploeg rondom Jan-Willem bouwen en kan hij tevens gebruikmaken van de kennis van de baanploeg die we de afgelopen jaren hebben opgedaan. Maar ook andersom, wij kunnen de kennis en ervaring van Jan-Willem inzetten om verder door te groeien”, aldus de ploegmanager.

Van Schip: “Wil laten zien dat ik kneiterhard kan fietsen”
“Ik heb gezien dat BEAT enorme stappen heeft gemaakt door anders te denken en anders te doen, een aanpak die goed bij mij past en daarom vind ik het supergaaf om deel uit te maken van deze ambitieuze club. Ik heb mijn hoofddoel gemaakt van de Spelen in 2020 en we gaan samen met een ontzettend goed proces voor de optimale voorbereiding daarnaartoe.”

“In aanloop naar de Spelen en daarna wil ik gewoon laten zien dat ik kneiterhard kan fietsen en we ze er allemaal af kunnen boren in de finale”, legt Van Schip uit. Ook haalt hij uit naar de ploegen die hem geen contract hebben gegeven. “Ik wil laten zien dat de grote profploegen het totaal mis hebben en stunten op de haters.”

De renner uit Schalkwijk, bij Houten, kijkt ondanks zijn eenjarige verbintenis verder dan 2020. “Wie weet kunnen we met deze ploeg doorgroeien naar de UCI ProSeries en in 2021 deelnemen aan de wedstrijden van het hoogste niveau, waar BEAT en ik thuishoren”, zegt hij.

Druk programma in 2020
Voor Van Schip is BEAT een uitkomst, want hij kan zich daar op de weg optimaal voorbereiden voor de Spelen. De regerend wereldkampioen puntenkoers op de baan gaat in 2020 eerst het WK baanwielrennen (26 februari-1 maart in Berlijn) rijden, waarna hij direct aansluit bij de wegploeg. De laatste voorbereidingen voor Tokio doet Van Schip in de maand juli, als de wegploeg een rustperiode heeft.

Daarnaast beschikt BEAT over een baanploeg, die tot nu toe alleen bestaan heeft uit sprinters. Van Schip is de eerste duurrenner in de ploeg die gecoacht wordt door oud-baanwielrenner Tim Veldt.

Kopmannen vertrokken
BEAT zag onlangs kopmannen Martijn Budding en Piotr Havik vertrekken naar Riwal-Readynez. Ook de Belg Daan Hoeyberghs gaat weg bij de Nederlandse ploeg. BEAT hoopt deze week twee andere nieuwkomers aan te kondigen.

Dit artikel delen:

39 Reacties

Grobbel 28 oktober 2019 om 12:11

Lijkt me een prima ploeg voor hem! Rijden een mooi programma.

0
robert-jan 28 oktober 2019 om 12:13

Ondanks dat ik denk dat hij met zijn ambities bij BEAT goed zit vind ik het toch een beetje teleurstellend. Dit betekent namelijk dat we minder vaak van hem mogen genieten op TV en dus ook minder ludieke interviews zullen zien haha.

0
BenderBeach 28 oktober 2019 om 12:14

Die andere twee zullen dan wel Weening en Asselman zijn, gok ik.

0
AWestie 28 oktober 2019 om 12:22

Van Schip wil: op kop boren en stunten op de haters. Goeie teksten.

0
Pivaro 28 oktober 2019 om 12:38

Mooi nieuws, nu Weening nog binnenhalen..

0
Grobbel 28 oktober 2019 om 12:41

BEAT rijdt vooral heel veel 1.1 wedstrijden in Nederland en België, maar daar zitten voor mijn gevoel niet heel veel koersen tussen die op maat gesneden zijn van een renner van Weening. Dan zouden ze toch wel echt andere koersen moeten gaan uitkiezen om zoiets te laten werken.

0
rahimns 28 oktober 2019 om 13:05

In deze fase en met zijn ambitie voor de OS de beste ploeg mogelijk.

0
kielabokki 28 oktober 2019 om 13:09

Het is idd vrij belachelijk dat de grotere teams hem geen kans geven.

0
nummer3 28 oktober 2019 om 14:08

Zal toch ook met zijn aspiraties op de baan te maken hebben waarschijnlijk.

0
leegloper 28 oktober 2019 om 13:10

De UCI wilde toch commerciele ploegen op de baan gaan verbieden? Gaat dat door en vanaf wanneer? Lijkt me niet echt lekker om in een team te zitten waar binnenkort een eind aan komt, maar Van Schip spreekt wel over het uitbouwen naar 2021.

0
west 28 oktober 2019 om 13:21

Bijna alle goeie baanrenners op de Duuronderdelen zitten bij een commerciële ploeg: Viviani, Ganna, Gaviria, Lasse Norman Hansen, Morkov, Coquard, Thomas, Stroetinga, Havik, De Ketele, Howard….

0
Jelle 29 oktober 2019 om 10:42

BEAT heeft vanaf de oprichting van de club de ambitie om een volwaardige profclub te worden die de grote wegkoersen mag starten. De club is inmiddels de grootste wielervereniging van de Benelux heeft meer partners dan een jaar geleden. De kans en de ambitie zijn er bij de club om met de wegploeg een stap omhoog te zetten dit staat helemaal los van het baanprogramma.

0
Merlinappa 28 oktober 2019 om 13:15

Lijkt me een perfecte combinatie voor het olympisch jaar! Beat rijdt vooral veel Vlaamse koersen, en daar is JW natuurlijk heel goed in. Daarnaast kan ie de volle focus op de OS leggen, ook lekker. Als dit jaar goed gaat zal ie ongetwijfeld naar een grotere ploeg vertrekken!

0
Fieldbird 28 oktober 2019 om 13:37

Stunten op de haters! Haha, wat een koning

0
rahimns 28 oktober 2019 om 14:07

Haters?? Wie haat hem dan.. ik hoop voor hem dat hij het kan laten zien. Maar (en ik weet dat dit me niet populair gaat maken) dat hij geen plekje heeft kunnen krijgen op het hoogste niveau is toch gewoon dat hij dat niet heeft afgedwongen. Sterke beer maar zijn uitslagen op HC en WT niveau zijn gewoon matig. We moeten nu niet gaan doen of de ploegen een MvdP over het hoofd zien.

0
VerstandOpNul 28 oktober 2019 om 14:42

Hater! :-p

0
josi 28 oktober 2019 om 14:56

Helemaal mee eens. Bij Roompot zat hij in een ploeg waar hij veel voor eigen kans heeft mogen rijden, maar echt veel heeft dat niet opgeleverd in de wedstrijden van wat hoger niveau. Dat de grotere ploegen niet voor hem in de rij staan, lijkt me dan ook niet zo raar. BEAT lijkt me een prima ploeg voor hem, zeker gezien zijn baanambities/-kwaliteiten.

0
Oblomov 28 oktober 2019 om 16:06

Zou in de World Tour een perfecte knecht zijn voor een ploeg die een sprinter in stelling wil brengen. Zou hij op kop van het peloton met zijn hoofd in de wind rijden i.p.v. in de vroege vlucht.

Maar goed, blijkbaar haalt Jumbo liever een afdankertje van Bora…

0
tendam 28 oktober 2019 om 17:58

@oblomov
Dan beroof je hem van alles wat hem leuk maakt als renner. Dat wil jij, als (blijkbaar) fan?

0
BramT 28 oktober 2019 om 14:59

Ja, wat @Rahimns zegt. Wie haat Jan Willem nou?

0
Samlambeej 28 oktober 2019 om 18:47

met ‘haters’= bedoelt hij wellicht ‘non-believers’
effe verder denken en het niet zo hard opnemen weet je wel…

0
Maenhout 28 oktober 2019 om 15:17

Toch klinkt dat grappig: “Hij mag zijn eigen stuur meenemen”…

Serieuzer: ik heb het idee dat er tegenwoordig meer over fietsen en materiaal gezeurd wordt door renners, en niet alleen altijd tijdrijders.

0
west 28 oktober 2019 om 16:01

Giovanni Battaglin, Malcolm Elliott, Fondriest, Cancellara, De Vlaeminck, Cippolini, zijn allemaal renners die bekend stonden om hun minutieuze materiaal geneuzel. de Colnago C40 van Mapei, de Pinarello Dogma van Sky, het “legalize my Cannondale” verhaal, Rasmussen die zijn stuur opboort, Sieberg rijdt al een decennium met een smaller stuur… En dan heb je het inderdaad nog niet eens over de tijdrijders als Obree, Boardman, Lemond en Indurain… Ik denk dat het van alle tijden is. De exposure is tegenwoordig alleen veel groter…

0
Koersmaniak 28 oktober 2019 om 15:25

Ik betwijfel niet dat Van Schip kneiterhard kan fietsen, maar wat de wegploegen vast stellen is dat Van Schip heel sterk was op het WK op de baan.
Vervolgens begon hij vermoeid aan het wegseizoen en kon hij geen wedstrijd uitrijden, hij heeft in tegenstelling tot een Campenaerts na diens uurrecord die supervorm niet kunnen verzilveren.
Daarna een rustpauze, in mei opnieuw beginnen koersen om pas in juni uitslagen te rijden.
In augustus en september opnieuw gekoerst, met in september nog een paar uitslagen.

Alles bij elkaar heeft hij op de weg slechts 2 maanden gerendeerd, terwijl hij bij Roompot een vrije rol had.

Maar nog even stellen: ik ben fan van Van Schip. Maar ik vermoed dat wegploegen weinig waarde in hem zagen doordat hij zich op Tokio richt.

0
Scott Sunderland 28 oktober 2019 om 15:29

Gezien de doelstellingen van Van Schip voor 2020 op de baan een prima keuze. Als hij graag klassiekers, grote rondes etc wilde rijden niet, maar dat is niet aan de orde.

0
Scott Sunderland 28 oktober 2019 om 15:32

Het lijkt me sterk dat Weening hier gaat rijden hoor. Dat is meer een jongen om juist in zwaardere buitenlandse wedstrijden aan kop te sleuren. Ik denk zelf dat de kans dat hij gewoon gaat stoppen met de dag groter wordt. Jammer. Hij kan echt nog hard fietsen.

0
Melkzuur 28 oktober 2019 om 15:49

Ik denk niet dat het probleem is dat de grote(re) ploegen twijfelen aan zijn capaciteiten. De man kan wel degelijk een stukje hardfietsen. Maar hij is zo vermoeiend. Dat gevoel heb ik al na een interview van enkele minuten (de aflevering van Vive le Vélo waar hij aanwezig was leek wel u-ren te duren). Laat staan dat je er als ploeg dagelijks mee op pad moet.

0
Merlinappa 28 oktober 2019 om 16:19

Ik krijg juist energie van zijn aanstekelijke enthousiasme. :)

0
Kingstown 28 oktober 2019 om 16:41

Hij gedraagt zich als een 12-jarige met ADHD.

Lijkt me inderdaad heel vermoeiend om daar dagelijks mee om te moeten gaan.

0
Merlinappa 28 oktober 2019 om 18:49

Haters

0
Seb Doet er niet Toe 28 oktober 2019 om 16:12

Nu pakt hij een Olymische plak met een groene helm ipv een gele van een supermarkt.
Nu heb ik niet héél veel verstand van marketing en exposure enzo, maar wat zal die jongen kosten om mee te laten draaien met TJV?
Ik denk minder dan een setje banden van een LM1 auto + Dakar truck, ik wist het wel.

0
mamaffia 28 oktober 2019 om 17:30

Proficiat JW em BEAT. Mooi nieuws voor Van Schip. Toch blijft het m.i. een farce dat zo’n nuttige tempobeul niet door een WT- of goede PCT-ploeg wordt opgepikt. Al rijdt ie een handvol wedstrijden, sprintersploegen zouden toch in de rij moeten staan voor dit soort gasten. Hoop dat ie het hele veld naar huis rijdt komend jaar in een paar mooie 1.1-wedstrijden.

0
horsm 28 oktober 2019 om 17:35

Leuk! JVvS gaat gewoon lekker een jaartje aanvallend koersen en zich op de baan richten, en verder aan zijn cult-imago werken. Het zou leuk zijn als BEAT nog twee renners voor het Vlaamse werk zou aantrekken in de hoop dat ze af en toe een wild cardje kunnen meepikken.

0
VerstandOpNul 28 oktober 2019 om 18:23

De leukste renner sinds Gerrie Knetemann..

0
Romāns Vainšteins 28 oktober 2019 om 18:02

Ik begrijp zijn tussenjaar volkomen. Hopelijk dan volgend jaar volledig de weg op.

0
Samlambeej 28 oktober 2019 om 18:55

Eind goed, al goed. Jan Willem komt er wel. Ploegen die hem en hunzelf die Olympische droom + een dikke peerder in het voorjaar niet gunnen… so be it. Nu BEAT, zonder gezaag en volle ondersteuning. Eremetaal op de Spelen en nog een koersje van de lage landen binnen pakken. In 2021 is ie nog altijd maar even jong als Wout Van Aert. Heerlijk eigenwijze gozert.

0
hanzul 28 oktober 2019 om 21:35

Hoop wel dat Beat word uitgenodigd voor wat mooie wedstrijden. Vooral voorjaar zal moeilijk worden voor een mooi programma. Voor het NK moeten wel wat mooie wedstrijden mogelijk zijn en dan tijdens de tour vol inzetten op baan trainingen.

0
girardengo 28 oktober 2019 om 23:15

In Apeldoorn roffelde hij – zittend op zijn fiets op het vlakke gedeelte van de baan – voor zijn ‘optreden’ met zijn vuisten op zijn borst (als artiest?, stuntman? opperbaas?). Zoiets had ik toch nog niet gezien. Wel komisch natuurlijk.

0
FDJ 30 oktober 2019 om 08:53

Ik snap heel goed dat de grote ploegen niet op hem zitten te wachten. Het is vaak de grote JW van Schip show met geacteerde interviews. Lijkt me een renner die enkel in een vrijbuiters ploeg past maar niet in een WT structuur.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone