Bas Tietema haalt Le Samyn van programma

maandag 28 februari 2022 om 13:01

Bas Tietema verschijnt morgen niet aan de start van Le Samyn. Nadat de Nederlander gisteren in Kuurne-Brussel-Kuurne mee was gesprongen in de vroege vlucht, is besloten dat hij niet aan het vertrek staat van de eendaagse koers. In plaats daarvan gaat hij trainen en zich voorbereiden op zijn volgende wedstrijden.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

Tietema was vooral al een opvallende naam op de startlijst van Kuurne-Brussel-Kuurne, maar de coureur van Bingoal Pauwels Sauces WB kleurde ook nog eens de openingsfase. Hij sprong mee in de vlucht van de dag, maar halverwege was hij op en moest hij de rest laten gaan. “Het koersen op zich ging heel goed, het meespringen. Alleen merk je wel dat als de koers openbreekt, dat er zo hard wordt gereden… Dan sta je met beide benen op de grond”, vertelde hij na afloop van de wedstrijd in gesprek met WielerFlits.

Vandaag werd bekend dat Le Samyn van het wedstrijdprogramma van Tietema is gehaald. Op zijn social media licht hij deze beslissing toe. “Normaal gesproken zou ik morgen Le Samyn rijden, maar omdat gisteren het kaarsje langzaam uitging, hebben we besloten om die nog even weg te houden en nu gewoon te trainen – en me dan op te maken voor de Visit Friesland Elfstedenrace van komend weekend. Dat is voor mij nu het beste, om stap voor stap beter te worden richting de rest van het voorjaar.”

De Visit Friesland Elfstedenrace (6 maart) wordt dus de volgende koers van de YouTuber, die aan een tweede wielerleven is begonnen. Daarna volgen normaal gezien de Profronde van Drenthe (13 maart), de Grand Prix Denain (17 maart) en de Bredene Koksijde Classic (18 maart).

Dit artikel delen:

13 Reacties

lo squalo dello Stretto 28 februari 2022 om 13:07

Die moet daar wellicht een week van herstellen

0
Mwielerfan 28 februari 2022 om 13:36

Zal het wel zijn ja. Had gehoopt dat ie nokere, driedaagse van west Vlaanderen etc erbij zou doen. Of bestaat die laatste niet meer?

0
Dikke Man 28 februari 2022 om 13:41

Het schijnt dat ze dat laatst nog navroegen in West Vlaanderen maar er kwam alleen maar vaag geneuzel als antwoord. Het is een mysterie.

0
Dougi 28 februari 2022 om 14:04

Wordt dit niet de “Puck” van het mannen wielrennen?

0
lo squalo dello Stretto 28 februari 2022 om 14:14

Daarvoor heeft ie de looks toch niet? + hij was als belofte wel een behoorlijk talent; wat bij Puck Moonen toch echt niet het geval is

0
reusjen 28 februari 2022 om 14:50

Dat is natuurlijk moeilijk te voorspellen, maar Tietema heeft wel wat betere papieren. Hij was in de jeugd echt wel een goede renner en wat er nu gebeurd is niet heel vreemd. Hij is pas een aantal maanden serieus aan het trainen en leven als een prof en dan is de basis gewoon erg smal. Ik vind persoonlijk dat hij al verrassend goed rijdt eigenlijk. Ik denk niet dat er veel zijn die hem dit nadoen.

0
Aart van Woud 28 februari 2022 om 14:52

Dougi wil gewoon even goedkoop scoren denk ik met een gevatte opmerking. Eentje die overigens zaterdag ook al te lezen was hier.

0
KnightBiker 28 februari 2022 om 15:10

Op de tieten na dan…

0
Wheely 28 februari 2022 om 15:12

De cosmetische industrie staat voor niks.

0
FDJ 28 februari 2022 om 19:15

Hij is intussen wel 4 jaar gestopt geweest. Dan kun je talent hebben, maar dan ben je gewoon op onoverbrugbare achterstand gezet. Gaat een hoop DNFjes worden.

0
dit is mijn voorwiel 28 februari 2022 om 20:38

Hoezo, fdj?

0
Jean Dumas 28 februari 2022 om 15:28

In Friesland rijdt hij de stenen uit de straat op supercompensatie.

0
Canyonracer 1 maart 2022 om 21:55

Toch leuk dat Bas bewijst dat er ook wielrenners zijn die wel vrolijk kunnen zijn en plezier uit kunnen stralen. Met alle zuurpruimen op WF zou je bijna vergeten dat die bestaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone