Aanvaller Bas Tietema: “We moeten realistisch zijn, maar een mooie ervaring”

zondag 27 februari 2022 om 18:52
Video

Bas Tietema was vooraf al een opvallende naam op de startlijst van Kuurne-Brussel-Kuurne, maar de coureur van Bingoal Pauwels Sauces WB kleurde ook nog eens de openingsfase. Hij sprong mee in de vlucht van de dag, maar halverwege was hij op en moest hij de rest laten gaan. “Het is een mooie ervaring”, vertelt hij na de finish aan WielerFlits.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

“Ik had meteen door dat we ver zouden kunnen komen”, zegt Tietema over zijn vluchtgroep, met daarin onder meer Taco van der Hoorn. “Het was ook niet direct de eerste vlucht die vertrok, maar het is wel gelukt. We hebben ook altijd wel moeten rijden. En als je realistisch kijkt, merk je dat dit het hoogste niveau is. Er waren ook andere jongens die er op hetzelfde moment af moesten, dus daar zie je het verschil. Daarvoor leer ik wel hier. Maar het ging heel goed, dus het is een mooie ervaring.”

De Zwollenaar, die de laatste jaren furore maakte met zijn YouTube-kanaal, vond het koersen niet tegenvallen. “Het koersen op zich ging heel goed, het meespringen. Alleen merk je wel dat als de koers openbreekt, dat er zo hard gereden wordt… Dan sta je met beide benen op de grond”, geeft hij aan.

En wat nu? “We kijken per wedstrijd wat geschikt is. Misschien heb ik de ene keer meer rust nodig. Zo kijken we stap voor stap verder. Als je vijf maanden geleden had gezegd dat ik in de ontsnapping zou zitten van Kuurne, of überhaupt starten was niet realistisch”, aldus Tietema, die uiteindelijk de finish niet haalde in Kuurne. “De volgende stap wordt nu de koers uitrijden en kijken hoe ver we kunnen komen. ”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

14 Reacties

Reutemeteut 27 februari 2022 om 19:05

In Samyn gewoon weer meespringen, vluchters krijgen daar wat meer ruimte lijkt me. Als ‘ie daar uitrijdt gewoon prima.

0
Dikke Man 27 februari 2022 om 19:26

Van aanvallend koersen word je hard. Goed gedaan! Hopelijk zit er nog veel rek in zonder dat zijn problemen weer opspelen.

0
Michelangelo 27 februari 2022 om 19:55

Ik denk inderdaad ook dat je meer coureur wordt van het meezitten in de kopgroep, dan meedobberen in het peloton en er dan in de finale toch af moeten.

Dit is een stuk beter voor de moraal en voor de sponsor.

0
Marco Willems 27 februari 2022 om 19:36

In een vlucht zitten met Taco en Durbridge is top maar dan weet je inderdaad ook dat je nooit superveel ruimte gaat krijgen. Goed geprobeerd, hij zat erbij maar dit niveau is logischerwijs nog een paar stapjes te hoog gegrepen. In Le Samyn inderdaad gewoon weer proberen en dan kom je wat verder, daarna paar koersen in eigen land waar ie wat competitiever kan zijn.

0
De Cabybara van de Conradkade 27 februari 2022 om 19:48

Benieuwd hoe ver hij gaat komen. Als je in 5 maanden al in de kopgroep van KBK weet mee te gaan, dan lijkt er toch nog meer in het vat te zitten.

0
Thijs E 27 februari 2022 om 20:23

Bingoalsaus heeft een groot deel van de dag in de schijnwerpers gereden, die hebben hun investering er al bijna uit.

0
FDJ 27 februari 2022 om 20:25

Ik kan me nog altijd niet altijd niet aan de indruk onttrekken dat dit hele traject puur een publiciteitsstunt is van Bingoal. Tierelantijnen heeft jaren niet gekoerst. De kop had heel nuchter ook kunnen zijn ‘Vlogger in vroege vlucht en halverwege wedstrijd al gelost’.

0
WernerFranke 27 februari 2022 om 20:34

Uiteraard is dit een publiciteitsstunt, maar beter een bekende renner in de ploeg die vroeg moet afhaken dan een onbekende die vroeg afhaakt, en daar gaat het toch om als een proconti ploeg het laatste plaatsje moet invullen.

0
Man met de hamer 27 februari 2022 om 20:48

Ach, publiciteitsstunt of niet, wat maakt het uit. Wielrennen moet het hebben van verhalen en dit verhaal is goed, iedereen wil de afloop weten.

0
Murcia 27 februari 2022 om 21:02

Natuurlijk is het een publiciteitsstunt van een kleine ploeg die op deze manier een behoorlijke hap zendtijd meepakt op tv en een schare volgers op sociale media. Maar Tietema is nu ook weer geen Puck Moonen, hij was een talentvolle belofte en dit rijden vandaag in de kopgroep was niet een abc’tje. Laat ik het zo zeggen, je kunt op verschillende manieren een DNF pakken en dan is dit een eervolle.

0
Mwielerfan 27 februari 2022 om 22:59

Man met hamer slaat de spijker op z’n kop

0
Thijs E 28 februari 2022 om 07:59

En Bas Tietema brengt het prof leven op een leuke en mooie manier in beeld. Hij spreekt een doelgroep aan die ze via de normale kanalen niet bereiken. Gezien de snelheid waarmee hij dit al kan, denk ik dat er met een gedegen benadering nog meer in het vat zit.

0
De Cabybara van de Conradkade 28 februari 2022 om 12:18

Start overigens morgen niet in Le Samyn.

0
Akiria 1 maart 2022 om 10:41

Mooi voor die ploeg als publiciteitsstunt, voegt voor de rest nul kom nul toe.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone