Barst in scafoïde bot voor Van der Poel, wereldbeker Albstadt niet in gevaar

Door Koen Middendorp, dinsdag 15 mei 2018 om 19:11

foto: Orange Pictures - Sportfoto

Mathieu van der Poel zal woensdag niet kunnen deelnemen aan Puivelde Koerse. De Nederlander van Corendon-Circus blijkt na een valpartij in La Rioja Bike Race een barst te hebben opgelopen in het scafoïde bot. De wereldbeker mountainbike in het Duitse Albstadt van komende zondag komt echter niet in het gevaar.


Van der Poel viel vrijdag in de eerste rit van de Spaanse mountainbikekoers op zijn pols. Ondanks aanhoudende pijn wist de Nederlander het driedaagse mountainbike-evenement te winnen. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt echter dat hij een barst in het scafoïde bot heeft opgelopen.

Om optimale genezing te garanderen is het bot gestabiliseerd middels het inbrengen van een schroef. Hierdoor zal hij woensdag niet kunnen deelnemen aan de wegwedstrijd Puivelde Koerse. Deelname aan de wereldbeker in Abstadt komt niet in gevaar, ondanks het feit dat hij daar niet pijnvrij zal kunnen koersen.

5 Reacties

Casar 15 mei 2018 om 19:19

Dat maakt zijn prestatie nog indrukwekkender

Banddikte 15 mei 2018 om 20:56

Heb soms het gevoel dat deze jongen roofbouw op zijn lichaam pleegt. Hij rijdt zo veel. En nu ook nog ns met een schroef in zn voet een wereldbeker fietsen. Hoop dat hij weet wat hij doet

Mooie_Mario 15 mei 2018 om 21:22

Scafoid zit in je hand, achter je anatomische snuifdoos. Ik gok dat ze een MRI gedaan hebben en geen CT. Nu hopen dat het geen non union breuk is en de bloedvaten niet kapot zijn geweest die hele periode. Kan nog nare gevolgen hebben

Alexander 15 mei 2018 om 22:29

Ik heb die vorig jaar gebroken en was 11weken in het gips en daarna 3 weken pols aansterken voor ik weer op de fiets zat. Dit bot doorbloed ZEER slecht. Vandaar de pin waarschijnlijk maar is allemaal erg kut. Pijn valt onwijs mee kan je op zich mee fietsen maar is erg slecht op lange termijn.

girardengo 15 mei 2018 om 23:31

De lange termijn gaat voor de korte termijn! Hopelijk wordt daar voldoende rekening mee gehouden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.