Ballan wil onschuld bewijzen: ”Het was een therapie”

vrijdag 15 november 2013 om 16:42

alessandro ballan

Alessandro Ballan wordt mogelijk door het CONI, het Italiaans Olympisch Comité, voor twee jaar geschorst, wegens het gebruik van verboden middelen. De ex-wereldkampioen heeft echter in de La Gazzetta dello Sport zijn onschuld willen bewijzen. ”Ik heb alle medische bewijzen bij de hand dat ik een ozontherapie onderging”, zegt de Italiaan van BMC.

Eerder deze week werd bekend dat het CONI Ballan wil schorsen, aangezien zijn naam genoemd wordt in het Mantova-dopingschandaal. Veel renners van Lampre uit 2009 worden gelinkt aan dit schandaal, waarbij sommigen gebruik zouden hebben gemaakt van bloeddoping.

”Wat kan ik zeggen? Wie weet of we na drie jaar eindelijk de waarheid zullen horen? Ik ben optimistisch, want ik heb alle medische bewijzen die kunnen aantonen dat ik een ozontherapie onderging en niet, zoals sommigen geloven, bloedtransfusies kreeg”, zegt Ballan in de roze krant.

”Ik had het cytomegalovirus, was wereldkampioen en wilde me tonen in de Giro”, vervolgt hij, ”Ze zeiden tegen me, dat ik via ozontherapie sneller zou herstellen. Daarna ben ik uitvoerig onderzocht en ook mijn bloedpaspoort laat geen ruimte voor twijfel. Is het rechtvaardig dat ik hiervoor word geslachtofferd?”

Ozontherapie kan op verscheidene manieren worden gebruikt. Soms wordt bloed afgetapt, dan behandeld met ozon en vervolgens weer terug geïnjecteerd bij de patiënt. De WADA-regels verbieden echter enige vorm van bloedtransfusies, vond Het Nieuwsblad uit.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair