Alessandro Ballan: “Carapaz lijkt bergop de sterkste, maar let ook op Landa”

zaterdag 1 juni 2019 om 09:51
Alessandro Ballan: “Carapaz lijkt bergop de sterkste, maar let ook op Landa”

foto: Cor Vos

Mikel Landa staat na negentien Giro-etappes op de vierde plaats op 3:03 van roze trui én ploegmaat Richard Carapaz, maar oud-wereldkampioen Alessandro Ballan verwacht dat de Spanjaard het klassement nog op zijn kop kan zetten in de rit van vandaag naar Croce d’Aune.

“Het klassement is nog vrij gesloten met vier renners binnen drie minuten. Richard Carapaz lijkt bergop de sterkste, maar let ook op Mikel Landa”, vertelde Ballan aan Sporza. De inmiddels 39-jarige Italiaan, de wereldkampioen van Varese in 2008, analyseert de Giro voor de Italiaanse tv-zender RAI. “Vandaag volgt een zeer zware rit en hij kan meesluipen in de vlucht. Zo kan hij het klassement nog op zijn kop zetten.”

Voor zijn landgenoot Vincenzo Nibali en ook Primož Roglič wordt de eindzege daarentegen hele moeilijk, verwacht Ballan. “Movistar is immers zeer sterk. Op zijn leeftijd moet Nibali risico’s nemen om te winnen, want een tweede plaats in de eindstand levert hem niets op. Hij moet aanvallen, want zijn achterstand is groot. Vincenzo moet vandaag toch meer dan een minuut goedmaken.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

chasse patat 1 juni 2019 om 09:57

Ballan +1 Ook Mollema moet daarop loeren als hij meekan

0

Headlines

Populair

Materiaalzone