Ballan in beroep tegen dopingschorsing

dinsdag 25 maart 2014 om 14:51
Ballan in beroep tegen dopingschorsing

Alessandro Ballan heeft bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) beroep aangetekend tegen de twee jaar schorsing die het Italiaans Olympisch Comité hem in januari opgelegd wegens bloeddoping in 2009.

Tijdens de hoorzitting in Rome, in januari, beweerde Ballan nooit een bloedtransfusie te hebben gehad, maar een ozontherapie te hebben ondergaan ter behandeling van het cytomegalovirus (een veelvoorkomend herpesvirus, red.). Het Italiaan anti-doping tribunaal, CONI, verwierp dit argument en schorste de Italiaan tot januari 2016.

Tegenover Tuttobici zegt Ballan: “Toen ik de ozontherapie onderging was ik ziek en reed ik geen wedstrijden. Met mijn ploegarts had ik afgesproken 45 dagen niet te koersen. Ik kan alleen maar zeggen dat straf enorme impact heeft op mijn leven. Ik weet dat het gelijk aan mijn zijde staat. Ik geloof dan ook nog steeds in sportieve gerechtigheid”, aldus de 34-jarige Ballan.

Ballan’s betrokkenheid bij het Mantova-onderzoek werd in april 2010 voor het eerst openbaar gemaakt. BMC, zijn toenmalige ploeg, hield hem toen voor korte tijd aan de kant. In mei 2011, toen publiekelijk werd beweerd dat hij bloedtransfusies had ondergaan, gebeurde hetzelfde. Afgelopen januari werd de wereldkampioen van 2009 ontslagen door de Amerikaanse ploeg nadat het CONI de tweejarige schorsing had uitgesproken.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair