Ballan: “Ik droom van Milaan-Sanremo”

donderdag 3 februari 2011 om 13:25

Alessandro Ballan reed vorig jaar in dienst van zijn nieuwe ploeg BMC. De wereldkampioen van 2008 was bij zijn nieuwe werkgever een schim van de toprenner die hij was bij Lampre. De Italiaan liet aan Sporza weten zijn zinnen op Milaan-Sanremo te zetten.

Ballan reed voordat hij naar BMC vertrok maarliefst zes jaar voor de Italiaanse ploeg Lampre. Die omslag en de schijn van doping gebruik zorgde voor een slecht eerste seizoen bij zijn nieuwe werkgever. “Ik had problemen met de taal en ik kende weinig mensen. Daarna was er nog die Mantova-zaak (een Italiaanse dopingzaak waarin Ballan wel vrijuit ging, red.).”

Volgens de wereldkampioen van 2008 staat niks meer in de weg voor 2011. “Ik ben gelukkig en kan me weer 100 procent op de fiets concentreren.”

De eerste en grootste focus van dit seizoen is voor de winnaar van De Ronde van Vlaanderen in 2007 de eerste klassieker van het jaar La Primavera. “Ik droom van Milaan-Sanremo. Sinds Le Manie in het parcours is opgenomen, is het echt een wedstrijd voor mij.”

Vreemd genoeg reed Ballan nog nooit eerder de Ronde van Italië. Dit jaar zal de Italiaan in zijn thuisland zijn debuut maken. “Ik heb al vijf keer de Tour gereden, maar voor een Italiaan is de Giro speciaal. Ik verteer grote rondes goed, in de derde week ben ik nog altijd goed.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair