Ballan denkt aan schadevergoeding

zaterdag 19 december 2015 om 13:16
Ballan denkt aan schadevergoeding

Foto: Sirotti

Alessandro Ballan ziet in de uitspraak van de rechter in de Mantova-zaak het bewijs dat hij veel te zwaar is gestraft voor het ondergaan van een behandeling met ozontherapie. De voormalig wereldkampioen zat uiteindelijk een schorsing van anderhalf jaar uit en verloor zijn baan bij BMC. Wat hem betreft krijgt de zaak een staartje.

“Ik ga met met mijn advocaat zitten en dan bekijken we of er voldoende grond is om een schadevergoeding in te dienen”, zegt de 36-jarige Italiaan, die met gemengde gevoelens kennis nam van het oordeel van de rechter. “Ik ben blij maar tegelijkertijd ook teleurgesteld”, vertelt hij aan Gazzetta dello Sport. “Beter laat dan nooit, maar ik ben nog steeds boos dat het zo lang heeft geduurd. Het leek wel een eeuwigheid.”

Ballan werd in 2014 door het Italiaans Olympisch Comité (Coni) aanvankelijk voor twee jaar geschorst voor een behandeling die hij in 2009 had ondergaan. Sporttribunaal CAS besloot in februari van dit jaar om de straf met vijf maanden in te korten. Deze schorsing liep in augustus af, maar een nieuwe ploeg wist Ballan sindsdien nog niet te vinden.

“Hoop nog op Southeast”
Ballan hoopt dat zijn vrijspraak de weg vrij maakt voor een contract bij Southeast, waarmee hij al een tijdje in gesprek is. “We hadden afgesproken om te wachten op de uitspraak”, vertelt Ballan. Toch zou de aanwezigheid van Filippo Pozzato, die vorige week tekende bij Southeast en met wie Ballan niet altijd een even goede verstandhouding onderhield, nog roet in het eten kunnen gooien. “Het zou dom van hem zijn als hij me niet in het team wil hebben”, oordeelt de wereldkampioen van Varese (2008). “Ik ben nog steeds in staat om hem bij te staan in de koersen die hem het beste liggen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Puffin87 19 december 2015 om 14:08

Schadevergoeding?
Ik heb de zaak niet heel goed gevolgd, maar wanneer je geschorst bent door zowel het CONI als door het CAS mag je wel iets terughoudender zijn. Misschien eens beginnen met excuses aanbieden voor je dopinggebruik?
Zoals ik het begrijp staat vrijspraak in die zaak toch niet gelijk aan bewijs dat hij nooit gebruikt heeft?

Ik kan er in ieder geval niet rouwig om zijn als hij geen ploeg weet te vinden.

0
reusjen 19 december 2015 om 16:10

Hij kan beter heel erg blij zijn dat hij er zo vanaf komt. Hier kon je natuurlijk op wachten maar ik word altijd zo moe van mensen die gelijk met claims gaan gooien als ze niet veroordeeld zijn. Als hij nou niets misdaan had dan zou ik het kunnen begrijpen maar deze schade is volledig zijn eigen schuld.

0
zoetepap 3 januari 2016 om 10:06

Op CQ staat er al Southeast achter zijn naam? Een koningskoppel in de maak?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone