Balende Nils Eekhoff: “Erg jammer dat ik geen fair fight met Dekker heb gehad”

zaterdag 29 juni 2019 om 17:20
Video

Nils Eekhoff kwam woensdag als topfavoriet niet verder dan plek vier op het NK tijdrijden voor beloften. Zaterdagmiddag moest hij genoegen nemen met zilver. Ondanks dat hij tevreden is met zijn eindsprint, zat er veel meer in voor de Noord-Hollander. “Helaas heeft de organisatie de laatste kilometers niet afgezet met hekken”, baalt hij voor de camera van WielerFlits.

In de slotkilometer is de weg tot aan de laatste bocht in tweeën gedeeld door geleidebakens. “Een jongen komt van de andere kant en steekt zijn fiets net voor de laatste bocht voor die van mij. Hij kon de groep niet volgen en daardoor kom ik op vijftien meter van de eerste zeven jongens te zitten. Van onderaan moest ik meteen aangaan. Dat is lang, maar dat kan ik wel. Alleen dan moet je last minute toch keuzes maken en toen reed ik me klem in het wiel van Marijn van den Berg. Dat is enorm balen. Ik krijg niet de kans op een fair fight met David en daardoor heb ik nooit echt meegedaan voor de winst.”

Over het parcours was sowieso veel te doen. Op meerdere plekken ontstonden rare situatie. Of we het onveilig mogen noemen? “Ja, zeker weten”, vindt de renner van Sunweb Development. “De organisatie maakt het onveilig en de renners maken het nog onveiliger door er gebruik van te maken. Er is altijd een uitweg en daar maken renners gebruik van. Iedereen volgt elkaar op en dan is het gewoon chaos”, schetst de jongeling een beeld, waar de mannen en vrouwen ook last van krijgen. Eekhoffs volgende koers is Tour Alsace. Daarna gaat hij mogelijk opnieuw als stagiair bij de WorldTour-ploeg van Sunweb aan de slag.


Marijn van den Berg: “Zat eraan te komen dat we het goed zouden doen”

Marijn van den Berg mocht naast David Dekker en Nils Eekhoff als derde coureur het podium op. Het goud voor Dekker en het brons voor Van den Berg zorgden voor groot feest bij Metec-TKH, dat niet verrast is door deze prestaties. “We voelden ons allemaal goed bij de ploeg, dus het zat eraan te komen dat we het goed zouden doen”, vertelt Van den Berg voor de camera van WielerFlits.

“Ik voelde me goed, dus wist dat er iets moois kon gebeuren”, gaat hij verder. “We wilden de koers hard maken door de hele tijd aan te vallen, we wilden ervoor zorgen dat het een uitputtingsslag zou worden – ik heb het ook nog geprobeerd – maar het parcours was er niet voor gelegen om met een groepje weg te rijden. Daarom is het een sprint geworden.”

“Ik voel me het hele seizoen al goed”, is zijn conclusie. “Ik heb deze winter hard getraind en een mooie stap gezet. Dat is de bedoeling: om steeds weer mooie stappen te zetten. Ik blijf hard trainen en dan volgt binnenkort hopelijk een volgende stap.  Nu ben ik heel erg all-round, maar ik wil me focussen op mijn sprint, zodat ik in kleinere groepen nog beter aan komen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wielerfan1987 29 juni 2019 om 16:39

Ik dacht dat er een regel was dat een U23 renner maar 1 keer als stagiair bij een rofploeg mocht deelnemen aan wedstrijden?
Nils heeft meen ik vorig jaar al wedstrijden namens de Sunweb profploeg gereden en zou daarmee dan toch uitgesloten zijn voor dit jaar?
Of is deze regel inmiddels gewijzigd?

Of mag het wellicht wel als de stage bij dezelfde ploeg gebeurd als het jaar ervoor?

Of mag het wellicht omdat de Sunweb ploegen feitelijk tot dezelfde organisatie behoren?

Wie kent het sluitend antwoord op deze vragen en kan ze voor mij beantwoorden?

0
Viktrodriguez 29 juni 2019 om 20:09

Ik denk dat de regel gewoon veranderd is. Of die regel heeft nooit bestaan, zoals je hem nu schetst. Overigens mogen bij de Ronde vd Toekomst en WK U23 ook gewoon WT-profs meedoen. Dat was eerst ook niet toegestaan.

0
Max Poel 29 juni 2019 om 21:42

Het was een chaotische koers en een gevaarlijk rondje. Onder Andere door de slechte wegafzettingen en te weinig verkeersregelaars. Dat in combinatie met domme keuzes van renners om grote risico’s te nemen bij een NK, leidde tot meer dan tien valpartijen bij de beloftenkoers.

De domste actie van de dag was die van Kyle Agterberg, Deze vond het nodig een mede renner hard op zijn achterhoofd te slaan in koers. Bij 50km/uur.
Behalve bijzonder onsportief ben je daarmee een gevaar in de koers. Adrenaline prima maar je handjes houd je thuis! Ook al ben je niet in vorm en loopt het niet lekker.
Schaam je Kyle!

0
Wielerfan1987 29 juni 2019 om 22:49

@viktrodriguez,

Wat je zegt klopt niet helemaal,

WT profs mochten wel altijd al meedoen in de Tour de L’Avenir, jarenlang was dit een frustratie voor de KNWU coaches die altijd volgens beleid van de KNWU alleen U23 meenamen maar vervolgens steevast tegen oa. 25 a 27 jarige Colombianen en anderen moesten strijden die soms al in bezit van profcontracten waren.

Op het WK U23 mogen pas sinds het WK in Doha/Qatar (2016) 23 jarige renners die wel al in bezit van een profcontract zijn starten.

Zo werd er toen gespeculeerd dat Dylan Groenewegen dat weleens zou kunnen doen (toen bezig aan zijn eerste jaar bij Jumbo) en daarmee direct een van de grootse favorieten zou zijn.

Overigens bestond die regel over stagiairs wel degelijk, zo mocht Martijn Tusveld destijds in 2015 samen met Antwan Tolhoek wel mee op trainingskamp met Steven de Jongh en team Tinkoff, maar mocht hij daar niet officieel als stagiair aan de gang ondanks een uitnodiging, omdat hij het jaar ervoor 1 koers als stagiair bij Belkin had gestart maar niet uitgereden (te weten, Tour of Utah, 2014) dit is in diverse interviews met zowel Steven de Jongh, Tusveld als Niermann (destijds ploegleider bij Rabo devo) uit en te na besproken.

0
west 29 juni 2019 om 22:55

Als je jezelf door (in meer of mindere mate) eigen toedoen klem rijdt, dan is het toch een hartstikke fair fight geweest?
Wat je dan bedoeld is: ik vind het jammer dat de wedstrijd niet alleen bepaald wordt op het feit wie het hardst 200 meter kan sprinten. Dat er ook allerlei andere factoren zoals positionering, techniek en inzicht bij komen kijken is oneerlijk.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone