Bahrain Merida betaalt renners achterstallige salarissen

donderdag 24 januari 2019 om 11:47
Bahrain Merida betaalt renners achterstallige salarissen

foto: Cor Vos

Het heeft even geduurd, maar Bahrain Merida heeft de achterstallige salarissen uitgekeerd. Dit laat teammanager Brent Copeland weten aan Cyclingnews. Verder laat de Zuid-Afrikaan weten dat de ploeg financieel weer gezond is. “Het ging slechts om een administratieve vertraging”, aldus Copeland.

Er waren al langer geruchten dat Bahrain Merida moeite had om de salarissen uit te betalen. Kopman Vincenzo Nibali liet zich eerder verleiden tot de volgende uitspraak. “Dat moeten ze inderdaad nog afwikkelen”, doelde de Italiaan op de betalingsproblemen. “Maar als het goed is, krijgen we de openstaande bedragen aan het einde van de maand uitgekeerd.”

Dat laatste is nu gedaan, waardoor de problemen zijn opgelost. “Ik kan nu garanderen dat iedereen is betaald”, aldus Copeland. “Het ging slechts om een administratieve vertraging, zoals ik vanaf het begin heb aangegeven. Uiteindelijk heeft het slechts twee weken langer geduurd.”

Beterschap 
De teambaas belooft verder dat de renners voortaan op tijd hun geld zullen krijgen. “De volgende betaling is aan het begin van februari. Er zijn absoluut geen problemen meer. We willen ook graag aan het begin van de maand betalen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Emergo 24 januari 2019 om 13:18

“Slechts een administratieve vertraging” Ja, ja.

Polleke 24 januari 2019 om 14:24

En dat al 2 jaar lang… geen gerucht/fact…

Samlambeej 24 januari 2019 om 19:07

Als manager zo als speelbal dienen van wat jurken met geld. Zou er serieus de P in hebben.

Laatste nieuws

Materiaalzone