Australische Sarah Roy de beste in vierde etappe Boels Rental Ladies Tour

vrijdag 2 september 2016 om 14:55
Australische Sarah Roy de beste in vierde etappe Boels Rental Ladies Tour

De vierde etappe in de Boels Rental Ladies Tour is gewonnen door de Australische Sarah Roy. De renster van Orica-AIS was de beste in de rit met start en finish in Den Bosch.

Na het eerste wedstrijduur reden veertien dames weg uit het peloton. Zij zouden in de finale ook strijden om de ritzege.

De veertien dames waren Barbara Guarischi (Canyon-Sram), Emma Johansson (Wiggle-High 5), Jeanne Korevaar (Rabo-Liv), Christine Majerus (Boels-Dolmans), Sarah Roy, Tayler Wiles (Orica-AIS), Simona Frapporti, Emilie Moberg (Hitec), Riejanne Markus (Liv-Plantur), Natalie van Gogh, Janneke Ensing (Parkhotel Valkenburg), Evy Kuijpers (Jan vanArckel), Suzanne Anderssen (Scandinavia) en Nina Kessler (Lensworld-Zannata).

“Mijn eerste zege voor Orica-AIS en ik ben er heel bij mee” riep de Australische na afloop. “Eindelijk timede ik het goed, had ik mijn zenuwen onder bedwang, waar ik anders nog wel eens de fout in ging. Ik ben blij dat ik de kans nu gegrepen heb. Ik had ook het vertrouwen dat ik het in deze groep af kon maken.” Evy Kuijpers kon leven met de tweede plek. “Ik vertrok deze ronde voor een top 10-klassering en dat heb ik zeker waar gemaakt. Ik hoop dat ik me ermee in de kijker heb gereden bij een UCI-ploeg, veel meer dan dit kun je niet doen” aldus de renster van Van Arckel die ook de prijs van de strijdlust kreeg.

Chantal Blaak (Boels-Dolmans) blijft leidster in het algemeen klassement. “Eigenlijk konden we het met Lizzie Armitstead en Amalie Dideriksen op kop af.We zijn nooit echt in paniek geweest, wilden het alleen nooit boven de vijf minuten uit laten komen. Dat is gelukt, dus al met al was dit weer een prima dag voor ons.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Lalsacien 3 september 2016 om 10:10

De Tour cycliste féminin international de l’Ardèche heeft ook een leuk parcours. Vandaag ligt de finish boven op de Ventoux. Verdient ook een plaatsje op de WORLD TOUR. Het deelnemersveld is echter niet zo goed als bij de Boels Rental Ladies Tour.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone