Sarah Roy verlaat Team BikeExchange voor avontuur bij Canyon-SRAM

donderdag 23 september 2021 om 14:56
Sarah Roy verlaat Team BikeExchange voor avontuur bij Canyon-SRAM

foto: Cor Vos

Sarah Roy verlaat na zeven seizoenen Team BikeExchange. De 35-jarige renster heeft namelijk voor twee jaar getekend bij Canyon-SRAM. De Australisch kampioene is momenteel herstellende van een gebroken middenhandsbeentje.

Roy staat te boek als een allroundster en beleefde vorig jaar een uitstekend seizoen. Ze werd in het najaar knap vierde in Gent-Wevelgem, vijfde in de Ronde van Vlaanderen, vierde in de Driedaagse Brugge-De Panne en zevende in de Ceratizit Challenge by La Vuelta. Dit jaar eindigde ze onder meer als achtste in Gent-Wevelgem, zevende in de Scheldeprijs en zestiende in de Clásica San Sebastián.

Roy is in een persbericht zeer enthousiast over haar (aanstaande) nieuwe werkgever. “De filosofie spreekt me aan en ik zie nu al dat we goed op elkaar aansluiten. Ik zou mezelf omschrijven als een klassiekerrenster. Ik ben een sterke allroundster die na een zware wedstrijd beschikt over een goede sprint. Ik kijk ernaar uit om mezelf nog verder te ontwikkelen binnen Canyon-SRAM.”

Eerder deze week presenteerde Canyon-SRAM al twee rensters uit de Lage Landen. Pauliena Rooijakkers komt over van Liv Racing en Shari Bossuyt verlaat NXTG Racing voor een nieuwe uitdaging bij het Duitse Women’s WorldTeam. Beide vrouwen tekenden, net als Roy, een contract voor twee seizoenen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Sagan=hulk 23 september 2021 om 15:16

Wat een leegloop bij BikeExchange, benieuwd wie ze daar nog zullen halen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone