Astana rijdt voortaan op fietsen van Wilier Triestina

maandag 2 december 2019 om 12:29
Astana rijdt voortaan op fietsen van Wilier Triestina

foto: Cor Vos

Astana heeft de samenwerking met de Italiaanse fietsconstructeur Wilier Triestina wereldkundig gemaakt. Onlangs werd bekend dat de Kazachse ploeg na drie seizoenen afscheid nam van het Canadese Argon 18.

“Ik ben heel blij dat we met Wilier Triestina gaan samenwerken”, reageert teammanager Alexander Vinokourov. “Het is een zeer succesvol bedrijf met een lange geschiedenis en het is altijd een familiebedrijf geweest. Dit past perfect bij de mentaliteit van het personeel en de renners van Astana, waar we elkaar ook als familie behandelen in de jacht op overwinningen in het vijftiende seizoen van het team op het hoogste niveau van het profwielrennen.”

In eerste instantie spitst de samenwerking zich toe op de levering van de fietsen, maar op termijn wordt Astana meer betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe fietsen. Vinokourov: “Ik weet zeker dat ze de lat voor ons hoger kunnen leggen, terwijl wij hetzelfde voor hen kunnen doen. We hebben reeds hun tijdrit- en racefietsen getest en ze zijn allebei van uitstekende kwaliteit. Hopelijk kunnen we met deze fietsen komend jaar nog meer wedstrijden winnen.”

De ploeg van o.a. Jakob Fuglsang, Alexey Lutsenko, Miguel Ángel López en de broers Izagirre gaat de wegkoersen rijden op de Wilier 0 SLR. De tijdritten worden afgelegd op de Wilier Turbine, die ook wordt gebruikt voor triatlons.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Bertvd 2 december 2019 om 16:29

Prachtige fietsen

0
VerstandOpNul 2 december 2019 om 17:27

Klein stijfje..

0
Domestique 2 december 2019 om 17:34

‘Astana gaat de wegkoersen rijden op de Wilier 0 SLR.’

Hebben ze bij Astana dan maar keuze uit 1 wegfiets? Bij de meeste merken kunnen de profs – afhankelijk van het type wedstrijd – toch kiezen uit verschillende types fietsen (klimfiets – aero – endurance)?

Bij Specialized de Tarmac, Venge of Roubaix. Bij Canyon de Ultimate, Aeroad of Endurace. Bij Trek de Emonda, Madone of Domane… Bij Wilier de… Zero SLR?

0
Samlambeej 2 december 2019 om 20:27

"It's time to raise the bar." Nee joh, m'n aero man… #slamthatstem

0

Headlines

Populair

Materiaalzone