‘Astana maakt werk van komst Giro U23-revelatie Osorio’

‘Astana maakt werk van komst Giro U23-revelatie Osorio’

foto: IsolaPress

woensdag 20 juni 2018 om 09:33

Alejandro Osorio was een van de openbaringen van de jongste Giro d’Italia U23. Dat is de WorldTour-ploegen niet ontgaan, maar de meesten vissen achter het net. Volgens CiclismoWeb uit Osorio’s thuisland staat Astana namelijk op pole position om hem in te lijven. Vorige maand vierde de Colombiaanse pocketklimmer zijn twintigste verjaardag.

Mogelijk op korte termijn al transfer
Osorio zou na de Baby Giro in Europa zijn gebleven om enkele testen af te werken. De Kazachse formatie van Alexander Vinokourov was direct gecharmeerd en is volgens het medium zelfs bereid om de jongeling per direct over te nemen van GW-Shimano, de huidige ploeg van Osorio. Dat zal dan komende maand als stagiair zijn, want met dertig renners zit de huidige selectie van Astana aan het maximum volgens de UCI-regels. De kans bestaat overigens wel dat de azuurblauwhemden komende winter een ware metamorfose ondergaan. Vinokourov heeft namelijk te maken met negentien (!) aflopende contracten, waarvan Michael Valgren de grootste naam is.

Succesvolle Giro
Osorio maakte vorige week zijn vuurdoop mee in Europa. Aan het begin van het jaar werd hij tweede in de Ronde van Colombia voor beloften, wat een uitstekende graadmeter is om te bekijken welke Zuid-Amerikaanse talenten eraan komen. Het bleek geen toeval, want de Colombiaan veroverde in Italië een etappezege in een bergrit en droeg drie dagen de roze leiderstrui. Uiteindelijk verloor hij zijn roze trui in de ochtendrit van de laatste dag, door een late valpartij. In de afsluitende tijdrit verzekerde hij zich van de zesde plek in het eindklassement. Osorio is een uiterst talentvolle klimmer, maar in tegenstelling tot veel van zijn landgenoten, beschikt hij eveneens over een goede tijdrit. Mocht de overstap daadwerkelijk plaatsvinden, dan vindt Osorio bij Astana zijn sterke landgenoot Miguel Ángel López als leermeester.

Bekijk hier de ritzege van Osorio terug

Dit artikel delen:

2 Reacties

KnightBiker 20 juni 2018 om 10:19

Na de financiële perikelen van afgelopen winter: is het wel zo zeker dat de ploeg doorgaat in 2019?
Wat die 19 aflopende contracten betreft: plekjes in de worldtour zijn schaars dus als de ploeg doorgaat zal ze ook geen probleem hebben goede renners aan te trekken. Dit jaar hebben een aantal renners laten zien zonder uitgesproken kopman prima resultaten te kunnen behalen als renner met ambitie zou ik daar voor kiezen in plaats van voor een 1-kopman team te willen rijden. (De shady ethiek van de ploeg is een lastige – maar er is te weinig keuze om dat mee te laten wegen in je keuze tenzij je Sagan heet)

0
Shinzawai 20 juni 2018 om 13:58

De financiële problemen van Astana zijn opgelost, dus dat zal geen probleem zijn. Het budget is echter niet zodanig dat ze zich wereldtoppers kunnen veroorloven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone