Astana: Aru naar Giro en Vuelta, Fuglsang en López in Tour 2017

Door , dinsdag 8 november 2016 om 08:57
Astana: Aru naar Giro en Vuelta, Fuglsang en López in Tour 2017

foto: Sirotti

Bij Astana zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in volle gang. Ploegbaas Alexandr Vinokourov blikt daarnaast ook terug op een “succesvol seizoen.” De Kazachstaanse formatie boekte het afgelopen jaar 34 overwinningen. Eén daarvan is de eindzege in de Giro d’Italia.

“Ik denk dat we een succesvol seizoen achter de rug hebben”, aldus Vino. “We hebben een grote ronde gewonnen met Vincenzo Nibali en hebben veel andere zeges geboekt. Natuurlijk is het ook een leuk feitje dat zeven overwinningen komen door onze renners uit Kazachstan.”

Vanaf volgend seizoen is Specialized niet meer de fietsensponsor van Astana; Argon 18 is de nieuwe partner. In principe bestaat de selectie uit 28 renners, waarvan er negen nieuw zijn binnen de ploeg. Mogelijk komt er nog een Kazachstaanse neo-prof bij.

Planning 2017
Het grote doel voor Astana in 2017 is de Giro d’Italia. De meest recente winnaar, Vincenzo Nibali, vertrekt naar Bahrain Merida, waardoor alle druk komt te liggen op Fabio Aru. Hij focuste zich het afgelopen seizoen de Tour, maar dat bleek geen succes. De bedoeling is dat de klimmer van Sardinië daarna ook nog de Vuelta rijdt. In de Tour de France schuift men Jakob Fuglsang en Miguel Ángel López naar voren.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Komi 8 november 2016 om 09:06

Mooi voor Fuglsang dat die voor eigen kans mag rijden in de tour. Zal denk ik geen top 5 kunnen rijden, maar toch zonde dat die jongen zoveel moet knechten.

jessevdalen 8 november 2016 om 09:31

Als Lopez zich goed kan voorbereiden wordt dat dé verrassing van de tour denk ik. Toekomstig rondewinnaar als je het mij vraagt..

Johnny7 8 november 2016 om 10:31

Veel mensen onderschatten Fuglsang ontzettend.
Als Gesink 6e kon worden vorig jaar, dan kan Fuglsang dat ook makkelijk.
Je moet niet vergeten dat hij zich helemaal kapot heeft gereden voor zijn kopmannen.
Als hij fris begint aan de Tour en dus voor eigen kansen mag rijden dan zie ik hem nog leuke dingen doen.

Baukema Tomoulin 8 november 2016 om 10:35

Ik ben altijd wel een fan van Fuglsang. Van mij mag hij veel vaker voor zichzelf rijden, in rondes en klassiekers. In vrijwel elke ploeg (behalve Sky & Movistar) zou hij ook jaarlijks ‘gewoon’ kopman zijn in een grote ronde. Ik acht hem ook minstens zo goed als Talansky, Mollema, Majka, Dan Martin, etc.

Jungle Man 8 november 2016 om 10:43

Mooi dat Astana zijn sterkste troeven inzet op de Giro.

mollemarijden 8 november 2016 om 10:46

Leuke ploeg en eindelijk Fugelsang het volle vertrouwen. Gewoon een wereldtopper. En met gelukkig een podiumplek altijd mogelijk!

Striga 8 november 2016 om 11:24

Hoezo wordt Fuglsang hier gezien als een soort wielergod? Een hele goede gregario maar voor de wereldtop komt hij echt tekort. Bergop en in de TT. Ik acht hem eerder in het rijtje Dombrowski, Kangert, Spilak, Rui Costa e.d. Eerst maar eens zien hoe hij het als kopman in de kleinere rondjes doet, de laatste keer in Zwitserland kon hij geen potten breken.

Frits des Jeux 8 november 2016 om 11:41

Fuglsang werd al eens 7e in de Tour dus waarom niet nog eens. Het is geen vaste podiumklant, maar met een goede vorm echt niet minder dan het rijtje Mollema, Porte, Pinot en co. Dus top 5 zeker mogelijk.

Taliesin 8 november 2016 om 12:01

De Giro ziet er nu al geweldig uit en dan is het nog niet eens zeker wie er nog meer allemaal mee doet. Vanuit Nederlandse kant wellicht Poels en Dumoulin.

Baukema Tomoulin 8 november 2016 om 12:16

@Striga. niet persé een God, maar wel onderschat. Volgens mij komt hij ook pas bovendrijven als het allemaal wat langer en verder is (zoals OS) en zoals Kruijswijk steeds beter naar het einde van een grote ronde. Wellicht zijn de kleine rondjes gewoon te kort voor hem.

Tiim 8 november 2016 om 13:09

Kleine rondjes te kort? Hij rijdt altijd wel goede klasseringen in de rondes van een week, terwijl ik hem in de grote rondes keer op keer te vroeg zie lossen en dan rijdt hij op eigen tempo wel goede uitslagen, maar de grote mannen hebben echt veel minder aan Fuglsang dan aan een Kangert of Scarponi.

Miguel gaat het denk ik een stuk beter doen. Ben benieuwd wie er verder nog naar de Tour gestuurd wordt. Spoeling bij Astana wordt nu toch wel dun als Aru zijn eigen trein krijgt.

delgado 8 november 2016 om 14:30

@jessevdalen

Weinig bergritten, een meestal ruim assortiment aan valpartijen en slachtoffers in de eerste week (en gezien hij tot nog toe niet al te veel stuurmanskunsten getoond heeft…), geen ervaring in de Tour,…

Op papier zijn dat niet echt de mooiste adelbrieven om de verrassing van de Tour te worden ;) maar het kan natuurlijk wel.

horsm 8 november 2016 om 15:36

Hmm… met al die kleppers in de Giro wordt top 5 tour voor Gesink misschien weer haalbaar….

Taliesin 8 november 2016 om 17:33

Ben bang van niet. Je houdt toch nog altijd Froome, Quintana, Contador, Nibali, Bardet, Porte en de Yates broers over waarvan je mag verwachten dat die een iets beter klassement rijden. Pinot zal waarschijnlijk ook herstellen lijkt me. En met Mollema in dienst van Contador zou t deze keer wel heel karig kunnen zijn met Nederlandse klassementsrenners in Le Tour.

Pieter Peet 8 november 2016 om 18:21

Ik had die Lopez naar de Giro gestuurd als ik hen was aangezien hij nog nooit een grote ronde heeft uitgereden.
Kan je hem daarna altijd nog in de Tour als aanvaller gebruiken of ook de Vuelta laten rijden.

In de Tour komt hij waarschijnlijk nog wel wat tekort voor een topklassering en met een Tour in de benen kom je toch net wat minder lekker de Vuelta binnen.

joowii 8 november 2016 om 18:59

Lopez heeft net zn scheenbeen gebroken he, dus Giro is wel echt vroeg dan. Tour moet ik ook nog zien maar laat me graag verrassen. Én ik ben zeker ook een beetje fan van darkhorse Fuglsang!

Headlines

Materiaalzone

Populair